Prefectul de Bistriţa-Năsăud, Stelian Dolha, va fi candidatul PNL pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, propunerea fiind validată, joi, de Biroul Politic Naţional al partidului.
Stelian Dolha a declarat că va renunţa la calitatea de prefect “prin demisie, în termen legal”, fără a preciza exact data.
“Am fost validat de Biroul Politic Naţional al PNL ca propunere de candidat la Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud. Candidatura urmează a fi asumată după ce voi renunţa la calitatea de prefect. Voi renunţa la calitatea de prefect prin demisie, în termen legal, pentru depunerea candidaturii la Consiliul Judeţean din partea PNL. În timpul cât mai rămân prefect în funcţie, îmi voi exercita ca şi până acum atribuţiile şi voi pregăti un raport de activitate, urmând ca predarea funcţiei să se facă în termeni optimi pentru a asigura buna funcţionare a instituţiei”, a spus Dolha.
Prefectul în funcţie a precizat că se va consulta cu premierul Ludovic Orban şi ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, cu privire la momentul în care să îşi anunţe demisia.
Stelian Dolha a depus jurământul de prefect în luna decembrie a anului trecut.
În prezent, funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud este ocupată de Radu Moldovan, care conduce şi filiala judeţeană a PSD. Acesta se află la al doilea mandat şi a anunţat că va candida şi pentru cel de-al treilea. (AGERPRES)

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania