Primăria Oradea a finalizat studiul de fezabilitate pentru amenajarea unei zone verzi sub forma unei grădini urbane pe o suprafață de peste 7 hectare, în cartierul Nufărul, între actualul parc Salca şi complexul comercial Lotus, a anunțat joi primarul Ilie Bolojan.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Pe acest amplasament, în prezent este un teren degradat ce urmează să fie preluat de municipalitate. Grădina va cuprinde o seră cu plante tropicale, un orășel al copiilor, un lac și un turn de observație, situate în mijlocul unei zone cu vegetație diversă.

“Proiectul, estimat la aproximativ 20 de milioane de euro, va genera cel mai mare parc din Oradea. Împreună cu parcul Salca şi cu zona sportivă deja amenajată, vom avea o zonă verde de 15 hectare, cu toate dotările necesare: zone verzi liniștite și diverse, terenuri de sport, seră, orășel pentru copii, piste de alergare, alei și locuri de joacă, lacuri etc. Ne propunem să aprobăm proiectul în prima ședință a Consiliului Local. Până la sfârșitul anului vom depune documentele pentru finanțarea acestuia din fonduri europene în exercițiul financiar care începe anul viitor”, a declarat primarul Oradiei.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania