Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a dat publicității imagini spectaculoase de pe Lotul 1 al Autostrăzii Sebeș-Turda. reprezentanții CNAIR susțin că stadiul lucrărilor se apropie de 90%, iar imaginile de pe șantier arată o mobilizare bună. Constructorul acestui lor este asocierea Impresa Pizzarotti – Pomponio Construcții.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

„Se lucrează în aceste zile la realizarea platformelor pentru amplasarea macaralelor ce vor fi folosite la montarea tablierului metalic al pasajului, breteaua 3 a nodului Sebeș, continuă lucrările de terasamente la cele două noduri rutiere, Sebeș și Alba Nord, se montează parapete metalic și panouri fonoabsorbante. La nodul rutier Alba Nord se pregătește finalizarea structurilor pentru amplasarea grinzilor pasajului peste calea ferată. După finalizarea operațiunilor de relocare a liniilor de înaltă tensiune din zona nodului rutier Alba Nord lucrările au intrat în linie dreaptă și în această zonă”, au precizat reprezentanții CNAIR.

Autostrada Sebeș- Turda are o lungime de 70 km şi va traversa parţial judeţele Alba şi Cluj, fiind împărţită în patru loturi. Primul lot, de 17 km,  se întinde de la intrarea pe autostradă, în Sebeş, până la Pârâul Iovului, după Alba Iulia; al doilea lot are 24 km şi se întinde de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud.

Loturile 3 şi 4, între Turda și Aiud, au fost deschise circulaţiei în 2018, iar loturile 1 și 2 trebuiau terminate până în 2019.

Foto: arhivă

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania