25.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSĂNĂTATE1,2 milioane de lei, finanțare de la Consiliul Județean Maramureș pentru dotarea...

1,2 milioane de lei, finanțare de la Consiliul Județean Maramureș pentru dotarea Secției de Urologie a Spitalului Județean de Urgență. Ce aparatură se va achiziționa

Publicat în

spot_img
spot_img

Aleșii județeni din Maramureș au alocat în ședința extraordinară a Consiliului Județean care a avut loc miercuri aproximativ 1,2 milioane de lei pentru dotarea Secției Urologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare.

Potrivit reprezentanților CJ Maramureș, județul se confruntă cu o mare incidență ca cancerului renal și de prostată, motiv pentru care dotarea la un nivel cât mai înalt a Secției Urologie este mai mult decât necesară. Prin infuzia de capital din partea administrației județene va fi posibilă dotarea tehnologică a acestei secții cu aparate de înaltă performanță: braț radiologic, liotritor laser tip holmium, nefroscop, uteroscop flexibil cu teacă de acces ureteral, laparoscop 3D, precum și alte echipamente utilizate în patologia urologică.

„Sunt ambițios în ceea ce privește domeniul sănătății și îmi doresc ca Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare să fie cel mai important și performant spital din nord-vestul României, atât din punct de vedere al dotărilor, cât și al resursei umane.”, a declarat șeful administrației județene, Gabriel Zetea. Potrivit managerului Spitalului Județean din Baia Mare, dr. Vasile Pop, Secția Urologie, extrem de importantă la nivelul unității medicale, a fost înființată în anii 1970, în ultimii douăzeci de ani nefiind făcute investiții în ceea ce privește dotarea acesteia. Managerul a mai precizat că, prin finanțarea asigurată de administrația județeană, Secția Urologie va ajunge în topul secțiilor care se ocupă de tratamentul pacienților urologici.

Articole recente

Patru focare de COVID identificate în spitale din Timişoara şi Jimbolia

În spitalele din judeţul Timiș sunt 131 de bolnavi cu COVID-19 sau suspecţi

Tezaur unic în Europa, descoperit de arheologi în Bihor

Tezaurul va fi prezentat în totalitate după ce se vor efectua determinări cronologice cu ajutorul metodei C14, analize ADN şi cercetări antropologice.

Noroc cu seceta! Autoritățile au văzut că podul peste Mureş de la Săvârşin este foarte degradat, după ce nivelul apei a scăzut

Autorităţile au descoperit degradări la podul peste râul Mureş de la Săvârşin, după ce nivelul apei a scăzut foarte mult în ultimele săptămâni, fiind impuse unele restricţii de tonaj pentru vehicule.

CJ Timiș a lansat harta traseelor turistice din judeţ

Alin Nica, a declarat că este pentru prima dată când judeţul are o astfel de hartă, cu rute deja verificate, care conectează obiective turistice cu elemente de gastronomie şi posibilităţi de agrement şi de cazare.

Mai multe articole de același fel