Aleșii județeni din Maramureș au alocat în ședința extraordinară a Consiliului Județean care a avut loc miercuri aproximativ 1,2 milioane de lei pentru dotarea Secției Urologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Potrivit reprezentanților CJ Maramureș, județul se confruntă cu o mare incidență ca cancerului renal și de prostată, motiv pentru care dotarea la un nivel cât mai înalt a Secției Urologie este mai mult decât necesară. Prin infuzia de capital din partea administrației județene va fi posibilă dotarea tehnologică a acestei secții cu aparate de înaltă performanță: braț radiologic, liotritor laser tip holmium, nefroscop, uteroscop flexibil cu teacă de acces ureteral, laparoscop 3D, precum și alte echipamente utilizate în patologia urologică.

„Sunt ambițios în ceea ce privește domeniul sănătății și îmi doresc ca Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare să fie cel mai important și performant spital din nord-vestul României, atât din punct de vedere al dotărilor, cât și al resursei umane.”, a declarat șeful administrației județene, Gabriel Zetea. Potrivit managerului Spitalului Județean din Baia Mare, dr. Vasile Pop, Secția Urologie, extrem de importantă la nivelul unității medicale, a fost înființată în anii 1970, în ultimii douăzeci de ani nefiind făcute investiții în ceea ce privește dotarea acesteia. Managerul a mai precizat că, prin finanțarea asigurată de administrația județeană, Secția Urologie va ajunge în topul secțiilor care se ocupă de tratamentul pacienților urologici.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania