Primăria Satu Mare a finalizat lucrările de punere în siguranță și de reabilitare a fațadei unei clădiri de patrimoniu din Centrul Vechi al orașului.

Este vorba despre clădirea de pe str. Rândunelelor nr. 1, care a fost lăsată în paragină aproape 15 ani. Clădirea a scăpat de rușinoasa denumire ,,casa cu bârne”, cu care era cunoscută în localitate, și a fost redată patrimoniului arhitectural al municipiului Satu Mare. Valoarea lucrării este de 525.000 lei, iar asociaţiei de locatari îi revine pentru plata cota de 1/3 din sumă. Fiecare proprietar s-a angajat printr-un act notarial că va restitui integral suma datorată bugetului local în rate lunare egale, fără dobândă, în decurs de 36 de luni, de la data recepţiei la terminarea lucrărilor de intervenţie.

”Mi-am dorit să salvăm acest minunat imobil, aflat în patrimoniul orașului, care acum a căpătat o altă față. Vom continua și cu alte clădiri de patrimoniu din Centrul Vechi al municipiului, mergând pe aceeași formula, parteneriatul municipalitate-locatari”, a declarat primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania