fbpx
spot_img
13.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEFOTO | „Casa cu bârne” din Satu Mare, reabilitată după 15 ani....

FOTO | „Casa cu bârne” din Satu Mare, reabilitată după 15 ani. Clădirea a fost redată patrimoniului arhitectural al orașului

Publicat în

spot_img
spot_img

Primăria Satu Mare a finalizat lucrările de punere în siguranță și de reabilitare a fațadei unei clădiri de patrimoniu din Centrul Vechi al orașului.

Este vorba despre clădirea de pe str. Rândunelelor nr. 1, care a fost lăsată în paragină aproape 15 ani. Clădirea a scăpat de rușinoasa denumire ,,casa cu bârne”, cu care era cunoscută în localitate, și a fost redată patrimoniului arhitectural al municipiului Satu Mare. Valoarea lucrării este de 525.000 lei, iar asociaţiei de locatari îi revine pentru plata cota de 1/3 din sumă. Fiecare proprietar s-a angajat printr-un act notarial că va restitui integral suma datorată bugetului local în rate lunare egale, fără dobândă, în decurs de 36 de luni, de la data recepţiei la terminarea lucrărilor de intervenţie.

”Mi-am dorit să salvăm acest minunat imobil, aflat în patrimoniul orașului, care acum a căpătat o altă față. Vom continua și cu alte clădiri de patrimoniu din Centrul Vechi al municipiului, mergând pe aceeași formula, parteneriatul municipalitate-locatari”, a declarat primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor.

Ioana Pop

Articole recente

Restricţii de circulaţie pe teritoriul Ungariei pentru autovehiculele de mare tonaj

Poliţia de Frontieră a transmis că, în zilele de duminică şi luni circulaţia automarfarelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone va fi restricţionată pe teritoriul Ungariei ca urmare a faptului că sunt celebrate Rusaliile Catolice.

Castelul Rákóczi-Bánffy de la Gilău a fost inaugurat, după ample lucrări de restaurare

Castelul Rákóczi-Bánffy se află la 20 de kilometri de Cluj-Napoca, are o formă pătrată cu patru bastioane pe colţuri şi conţine 60 de săli. Înaintea naţionalizării i-a aparţinut contesei Katinka Bánffy. Până în 2002, în clădire a funcţionat o şcoală ajutătoare, castelul fiind restituit nepotului contesei, istoricului Tamás Barcsay, după o perioadă de 7 ani. Prima menţionare scrisă a castelului datează din 1439.

Diminuarea inegalităților din UE, eliminarea dublei măsuri și debirocratizarea – priorități ale UDMR în viitorul Parlament European (PE)

Europarlamentarul Iuliu Winkler conduce lista UDMR la alegerile pentru Parlamentul European care vor avea loc în 9 iunie. CMF 43240001

Mai multe articole de același fel

Doru Ioan Dăncuș: Aducem investițiile necesare pentru a îmbunătăți actul medical în Baia Mare (PE)

Primarul municipiului Baia Mare spune că aspecte care vizează realizarea de investiții în sănătate au fost discutate atât cu președintele Comisiei de Sănătate a Senatului, Prof. Dr. Adrian Streinu-Cercel cât și cu secretarul de Stat în Ministerul Sănătăţii, Dr. Tiberius Marius Brădățan, prezenți zilele trecute în Baia Mare. CMF: 21240002