Peste 22.000 de absolvenți de liceu și facultate și-au depus online dosarele de admitere la programele de licență și master ale Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca, a anunțat vineri instituția de învățământ.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Deși mai sunt câteva zile de înscrieri la o parte dintre facultățile UBB, numărul candidaților îl depășește deja pe cel înregistrat la finalul perioadei de admitere din luna iulie a anului trecut.

Potrivit UBB, la nivelul studiilor de licență, cei mai mulți candidați au optat pentru Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, unde au fost depuse peste 3.200 de dosare, în timp ce aproape 2.900 de candidați s-au îndreptat către specializările oferite de Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, iar alți aproape 2.500 de absolvenți de liceu au ales Facultatea de Matematică și Informatică. Topul celor mai căutate facultăți ale UBB este completat de Facultatea de Drept – cu 1.725 de candidați pentru studiile de licență, Facultatea de Litere, unde au fost depuse 1.629 de dosare, respectiv Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, unde au fost înregistrate peste 1.300 de dosare ale candidaților la programele de licență.

Cele mai căutate specializări la programele de master al UBB sunt cele ale Facultății de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (1.200 de dosare), Facultății de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei (964 de dosare) și Facultății de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării (551 de dosare).

Înscrierile pentru programele de master ale Facultății de Matematică și Informatică se desfășoară în perioada 15 – 22 iulie 2020, iar Facultatea de Drept va organiza admiterea la nivel master doar în sesiunea din luna sepembrie.

Principala noutate a admiterii din acest an la UBB este faptul că întregul proces de înscriere este realizat exclusiv online, pe platforma https://academicinfo.ubbcluj.ro/admitere/ , unde candidații trebuie să își încarce toate documentele necesare. După afișarea rezultatelor finale, confirmarea locurilor de către candidații admiși va fi realizată tot online.

Perioada de admitere pentru noul an universitar este cuprinsă între 9 și 30 iulie 2020, iar toate informațiile sunt disponibile pe site-ul dedicat Admiterii: http://admitere.ubbcluj.ro/ro/.

Universitatea Babeş-Bolyai oferă pentru anul universitar 2020-2021 un număr de 4.875 de locuri bugetate destinate absolvenților de liceu, peste 10.000 de locuri în regim cu taxă și 2.550 de locuri pentru învățământ la distanță și învățământ cu frecvență redusă pentru studii universitare de nivel licenţă.

La nivel master, UBB scoate la concurs 3.500 de locuri la buget şi 6.158 de locuri la taxă în cadrul celor 228 de programe de master (învățământ cu frecvență sau frecvență redusă).

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania