25.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEPeste 50 de familii afectate de inundații, din localități de pe Valea...

Peste 50 de familii afectate de inundații, din localități de pe Valea Izei, au primit ajutor financiar de la Consiliul Județean Maramureș

Publicat în

spot_img
spot_img

58 de familii din Săliștea de Sus și Bogdan Vodă au primit un ajutor financiar din partea Consiliului Județean Maramureș, în urma inundațiilor care le-au afectat gospodăriile.

La Săliștea de Sus au primit bani un număr de 44 de familii, sumele fiind cuprinse între 1.500 și 2.000 de lei/ familie, totalul acordat localității fiind de 77.000 de lei. Această finanțare a fost alocată separat de cei 500.000 de lei care s-au dat pentru cheltuielile cu înlăturarea efectelor imediate ale inundațiilor. La Bogdan Vodă s-au acordat administrației locale 150.000 de lei, în timp ce 14 familii care au avut de suferit în urma apelor au primit câte 3.000 de lei, suma suplimentară reprezentând încă 42.000 de lei.

„Este vorba despre conjudețeni de-ai noștri, cărora le-au fost distruse casele aproape în întregime. Acești maramureșeni au trecut printr-o situație dramatică, motiv pentru care am cerut o evidență clară a acestor persoane. Din păcate, instituția Consiliului Județean Maramureș nu dispune de resurse financiare foarte mari pentru a-i ajuta, însă am decis alocarea unor sume cuprinse între 1.500 și 3.000 de lei per gospodărie, ca formă de sprijin imediat pentru achiziționarea materialelor sau aparaturii electrocasnice de maximă urgență”, a declarat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

Articole recente

Patru focare de COVID identificate în spitale din Timişoara şi Jimbolia

În spitalele din judeţul Timiș sunt 131 de bolnavi cu COVID-19 sau suspecţi

Tezaur unic în Europa, descoperit de arheologi în Bihor

Tezaurul va fi prezentat în totalitate după ce se vor efectua determinări cronologice cu ajutorul metodei C14, analize ADN şi cercetări antropologice.

Noroc cu seceta! Autoritățile au văzut că podul peste Mureş de la Săvârşin este foarte degradat, după ce nivelul apei a scăzut

Autorităţile au descoperit degradări la podul peste râul Mureş de la Săvârşin, după ce nivelul apei a scăzut foarte mult în ultimele săptămâni, fiind impuse unele restricţii de tonaj pentru vehicule.

CJ Timiș a lansat harta traseelor turistice din judeţ

Alin Nica, a declarat că este pentru prima dată când judeţul are o astfel de hartă, cu rute deja verificate, care conectează obiective turistice cu elemente de gastronomie şi posibilităţi de agrement şi de cazare.

Mai multe articole de același fel