15.8 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEPlan pentru crearea unui pol de dezvoltare Brașov – Sibiu. Ambasadorul Emil...

Plan pentru crearea unui pol de dezvoltare Brașov – Sibiu. Ambasadorul Emil Hurezeanu, propus ca mediator pentru parteneriatul dintre cele două administrații locale

Publicat în

spot_img
spot_img

Ambasadorul României în Germania, Emil Hurezeanu, a fost propus de primarul municipiului Brașov, George Scripcaru, ca mediator pentru crearea unui pol de dezvoltare Brașov – Sibiu.

Emil Hurezeanu a avut o întâlnire vineri, la Brașov, cu primarul George Scripcaru, întâlnire la care au participat și președintele Senatului Universității „Lucian Blaga“ din Sibiu, Ioan Bondrea, și rectorul Universității Transilvania din Brașov, Ioan Abrudan.

Potrivit Primăriei Brașov, ambasadorul României în Germania s-a întâlnit cu primarul municipiului pentru a discuta despre reluarea proiectelor demarate cu Municipalitatea înainte de începerea pandemiei, cum ar fi seria de concerte în Germania a Grupului Vocal Anatoly și vizita președintelui Comisiei pentru Afaceri Europene a Bundestagului, Gunther Krichbaum, care va veni săptămâna viitoare la Brașov pentru a aduce ajutoare constând în echipamente medicale.

Un subiect aparte discutat de cei patru a fost continuarea demersurilor pentru crearea unui pol de dezvoltare Brașov-Sibiu. Deja, la nivel academic, s-au făcut o serie de pași, începând cu 2018, existând o colaborare între cele două universități, mai ales că există asemănări între cele două instituții, inclusiv prin prisma faptului că, în ambele zone, își desfășoară activitatea foarte multe companii germane, iar adaptarea pregătirii studenților pentru piața muncii este similară. Următoarea etapă este crearea unui parteneriat între cele două administrații locale, ambasadorul Emil Hurezeanu fiind invitat de primarul George Scripcaru să medieze discuțiile dintre cele două autorități publice, mai ales că este sibian de origine, dar și un mare iubitor al Brașovului.

,,Este a doua vizită pe care o fac la Brașov în acest an, după o perioadă de pauză din cauza pandemiei. Este o întâlnire de plăcere, de curtoazie, o vizită la care țin foarte mult. Împreună cu președintele Senatului Universității «Lucian Blaga» din Sibiu am venit la Universitatea Transilvania, unde ne-am întâlnit cu rectorul Universității Transilvania, profesorul Ioan Abrudan, și îl revăd și pe edilul-șef al marelui și importantului oraș românesc care este Brașovul. Peste câteva zile, Gunther Krichbaum, președintele Comisiei pentru Afaceri Europene a Bundestagului, împreună cu soția sa, Oana Krichbaum, vor însoți o echipă de medici germani din Pforzheim, care aduc instrumente medicale, ventilatoare pentru secțiile de terapie intensivă, o donație din parte orașului Pforzheim și a Societății româno-germane din localitate, pentru Spitalul Județean din Brașov. Îmi pare bine că am avut astăzi o discuție despre colaborarea universitară între Brașov și Sibiu, că am aflat care sunt planurile de viitor ale primarului în legătură cu modernizarea orașului. Am semnalat, ca fiu al Sibiului și prieten apropiat la Brașovului, faptul că ne simțim din ce în ce mai «amenințați» de aeroportul dumneavoastră, care părea la început o himeră și o promisiune pe termen lung, dar care începe să se transforme în realitate și ne va face concurență la Sibiu. Dar cum se va zbura din ce în ce mai mult, și zborurile vor fi specializate, ne gândim ca între Sibiu, Brașov și Cluj să existe o formă de complementaritate, în așa fel încât unii să aducă mai mulți pasageri, alții mai mult cargo. Această vizită este una profesională, dar și emoțională, între prieteni”, a declarat Emil Hurezeanu.

,,Mă bucur și îmi face plăcere să mă reîntâlnesc cu domnul ambasador; așa cum a spus dumnealui este fiu al Sibiului, dar și un mare prieten al Brașovului. Personal avem o legătură foarte strânsă de prietenie și este o plăcere să ne revedem de fiecare dată. I-am făcut o prezentare a câtorva dintre proiectele Brașovului. Am discutat și despre delegația germană care va vizita Brașovul, cu care mă voi întâlni zilele următoare. Acest ajutor este binevenit și trebuie apreciat ca atare. Îi mulțumesc domnului ambasador pentru efortul pe care l-a făcut în acordarea acestui sprijin cu echipamente medicale. Pe lângă revederea foarte plăcută, mă bucur că pentru multe dintre proiectele pe care le-am discutat am putut să găsim și soluții, fie că sunt de natură culturală, educațională sau investițională la Brașov. Și, așa este, am discutat despre parteneriatul dintre cele două centre universitare, după care cele două administrații, Brașov și Sibiu, pot să completeze această colaborare pentru a genera proiecte comune, pe lângă cele din zona universitară, cu siguranță și de dezvoltare economică, cel puțin. Iar domnul ambasador poate să fie liantul, susținătorul acestui parteneriat, mai ales pentru că este un lucru bun, la care va trebui să lucrăm intens în următoarea perioadă. Ne bazăm foarte mult pe domnul ambasador în această perioadă”, a declarat primarul George Scripcaru.

(SURSA FOTO: Primăria Brașov)

Articole recente

Universitatea Babeş-Bolyai, planuri pentru noi dezvoltări în judeţul Sălaj

După discuţiile cu autorităţile locale, UBB se va implica mai mult în judeţul Sălaj - dincolo de prezenţele deja vizibile în Zălău şi Jibou -, după un plan ce va fi stabilit împreună cu autorităţile locale în luna viitoare.

Plângere penală împotriva antrenorilor lotului național de gimnastică de la Deva

Amalia Puflea, o gimnastă de 15 ani din Bârlad, a amenințat cu sinuciderea în cantonamentul din Deva, fiind terorizată de comportamentul antrenorilor Lucian Sandu și Gina Gogean.

Ministrul Muncii: Nu se poate trăi cu salariul minim în România 

Ministrul a precizat că au pornit discuţiile în Comisia de Dialog Social de la Ministerul Muncii, propunerea PSD pentru salariul minim fiind de 3.000 de lei.

Accident cumplit pe Calea Moților, în Cluj

Traficul este închis complet pe Calea Moților

Mai multe articole de același fel

Femme Monumentale. Femme Végétale. – 3 performance-uri care activează spații urban-montane din Brașov

Demersul Asociației Developing Art, inițiat de Madira în parteneriat cu I Dance You își propune să dezbată contextul cultural, social și profesional actual și schimbările pe care acesta le determină în viața femeilor. 

O grindă a podului de la Prejmer s-a prăbușit peste calea ferată

Pasarela care face legătura între Brașov și Prejmer se află în șantier, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov impunând deja de mai multe zile, restricții de tonaj.

Pot fi consorțiile administrative un prim pas spre reforma teritorială a țării?

Guvernul urmează să adopte astăzi un proiect de lege prin care se constituie consorţiile administrative, un mecanism de cooperare/asociere voluntară între unităţile administrativ-teritoriale.