A fost finalizată documentația de finanțare pentru „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Maramureș ”, un proiect în valoare de 300 milioane de euro din fonduri europene, a anunțat joi primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Investiția le va oferi băimărenilor și maramureșenilor o calitate a vieții cât mai ridicată, prin servicii de apă și canalizare la standarde europene.

“Este încă un proiect în care îi avem ca și parteneri pe colegii noștrii din Consiliul Județean Maramureș, un parteneriat pe care l-am început și îl continuăm împreună pentru ca standardele în ce privește alimentarea cu apă și canalizare, deșeuri, infrastructură sau servicii de sănătate să fie așa cum își doresc băimărenii și maramureșenii, dar și așa cum consider normal să fie într-un județ și municipiu de nivel european, respectiv standarde dintre cele mai înalte și la prețurile cele mai mici. Am început acest demers de reabilitare a rețelelor de apă și canalizare în județul Maramureș acum câțiva ani, împreună. Din păcate, inițial, proiectul a fost unul cu costuri foarte mari, în special pentru cetățenii municipiului Baia Mare. Acum vorbim despre un proiect care nu aduce nici un fel de cost suplimentar pentru cetățenii municipiului Baia Mare și ai județului Maramureș. Fără creșteri la tarifele de apă și canalizare – este o impunere pe care atât eu, ca și primar al municipiului Baia Mare, cât și domnul Zetea, în calitate de președinte al Consiliului Județean Maramureș, am stabilit-o, iar lucrurile așa vor rămâne”, a declarat Cătălin Cherecheș.

Potrivit primarului, proiectul aduce în Maramureș peste 300 de milioane de euro, bani care vor ajunge în bugetul firmelor din județul Maramureș și din municipiul Baia Mare care vor lucra pentru a dezvolta acest proiect, dar și pe masa băimărenilor și a maramureșenilor prin tot ceea ce înseamnă salarii și beneficii pe care le au lucrând și dezvoltând acest proiect.

“Avem deja realizate rețele pentru aproape jumătate din unitățile administrativ- teritoriale ale Maramureșului. 32 de astfel de entități beneficiază acum de acest proiect, așa cum altele au beneficiat în etapele precedente de finanțări similare, iar lucrul acesta aduce Maramureșul, din nou, într-o lumină pozitivă, din perspectiva calității vieții. Este încă un proiect important pe care îl realizăm împreună cu Consiliul Județean și mulțumesc domnului președinte pentru tot sprijinul dat în așezarea acestui proiect pe drumul cel bun și pentru rezolvarea tuturor problemelor delicate care intervin în realizarea unui astfel de proiect fie ele de natură organizatorică, economică sau administrativă”, a precizat primarul municipiului Baia Mare.

(SURSA FOTO: Facebook / Cătălin Cherecheș)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania