15.8 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEProiect de 300 de milioane de euro din fonduri europene pentru apă...

Proiect de 300 de milioane de euro din fonduri europene pentru apă și canalizare în Baia Mare și Maramureș

Publicat în

spot_img
spot_img

A fost finalizată documentația de finanțare pentru „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Maramureș ”, un proiect în valoare de 300 milioane de euro din fonduri europene, a anunțat joi primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș.

Investiția le va oferi băimărenilor și maramureșenilor o calitate a vieții cât mai ridicată, prin servicii de apă și canalizare la standarde europene.

“Este încă un proiect în care îi avem ca și parteneri pe colegii noștrii din Consiliul Județean Maramureș, un parteneriat pe care l-am început și îl continuăm împreună pentru ca standardele în ce privește alimentarea cu apă și canalizare, deșeuri, infrastructură sau servicii de sănătate să fie așa cum își doresc băimărenii și maramureșenii, dar și așa cum consider normal să fie într-un județ și municipiu de nivel european, respectiv standarde dintre cele mai înalte și la prețurile cele mai mici. Am început acest demers de reabilitare a rețelelor de apă și canalizare în județul Maramureș acum câțiva ani, împreună. Din păcate, inițial, proiectul a fost unul cu costuri foarte mari, în special pentru cetățenii municipiului Baia Mare. Acum vorbim despre un proiect care nu aduce nici un fel de cost suplimentar pentru cetățenii municipiului Baia Mare și ai județului Maramureș. Fără creșteri la tarifele de apă și canalizare – este o impunere pe care atât eu, ca și primar al municipiului Baia Mare, cât și domnul Zetea, în calitate de președinte al Consiliului Județean Maramureș, am stabilit-o, iar lucrurile așa vor rămâne”, a declarat Cătălin Cherecheș.

Potrivit primarului, proiectul aduce în Maramureș peste 300 de milioane de euro, bani care vor ajunge în bugetul firmelor din județul Maramureș și din municipiul Baia Mare care vor lucra pentru a dezvolta acest proiect, dar și pe masa băimărenilor și a maramureșenilor prin tot ceea ce înseamnă salarii și beneficii pe care le au lucrând și dezvoltând acest proiect.

“Avem deja realizate rețele pentru aproape jumătate din unitățile administrativ- teritoriale ale Maramureșului. 32 de astfel de entități beneficiază acum de acest proiect, așa cum altele au beneficiat în etapele precedente de finanțări similare, iar lucrul acesta aduce Maramureșul, din nou, într-o lumină pozitivă, din perspectiva calității vieții. Este încă un proiect important pe care îl realizăm împreună cu Consiliul Județean și mulțumesc domnului președinte pentru tot sprijinul dat în așezarea acestui proiect pe drumul cel bun și pentru rezolvarea tuturor problemelor delicate care intervin în realizarea unui astfel de proiect fie ele de natură organizatorică, economică sau administrativă”, a precizat primarul municipiului Baia Mare.

(SURSA FOTO: Facebook / Cătălin Cherecheș)

Articole recente

Doi bistrițeni care dispăruseră de două zile, găsiți morți într-un autoturism căzut în râul Bistriţa Ardeleană

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a transmis că victimele sunt doi bărbaţi, de 36, respectiv 37 de ani, care locuiau în Unirea.

Universitatea Babeş-Bolyai, planuri pentru noi dezvoltări în judeţul Sălaj

După discuţiile cu autorităţile locale, UBB se va implica mai mult în judeţul Sălaj - dincolo de prezenţele deja vizibile în Zălău şi Jibou -, după un plan ce va fi stabilit împreună cu autorităţile locale în luna viitoare.

Plângere penală împotriva antrenorilor lotului național de gimnastică de la Deva

Amalia Puflea, o gimnastă de 15 ani din Bârlad, a amenințat cu sinuciderea în cantonamentul din Deva, fiind terorizată de comportamentul antrenorilor Lucian Sandu și Gina Gogean.

Ministrul Muncii: Nu se poate trăi cu salariul minim în România 

Ministrul a precizat că au pornit discuţiile în Comisia de Dialog Social de la Ministerul Muncii, propunerea PSD pentru salariul minim fiind de 3.000 de lei.

Mai multe articole de același fel