Câteva zeci de persoane au protestat, joi, în localitatea Amaţi faţă de starea DJ193, cunoscut drept “Autostrada Codrului”.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Oamenii s-au adunat în faţa bisericii ortodoxe din localitate, unde au afişat pancarte împotriva conducerii Consiliului Judeţean (CJ), exprimându-şi nemulţumirea faţă de starea drumului. În cadrul întâlnirii, avocatul Marian Horotan le-a propus protestatarilor înfiinţarea unei asociaţii care să acţioneze în judecată Consiliul Judeţean pentru a cere despăgubiri.

După mai bine de o oră de protest în centrul localităţii Amaţi, oamenii au pornit cu zeci de maşini în coloană către municipiul Satu Mare. Ei au claxonat în faţa sediului Consiliului Judeţean şi în centrul municipiului Satu Mare pentru a atrage atenţia asupra problemei lor.

Conducerea CJ Satu Mare a transmis, în timpul protestului, un comunicat de presă în care anunţă că intervenţiile de reparaţie vor începe în cel mai scurt timp, în funcţie de condiţiile meteorologice şi vor fi executate în intravilanul localităţilor Amaţi, Ruşeni şi Tătărăşti.

“Având în vedere că în cursul anilor 2019 şi 2020 nu au fost executate lucrări de modernizare, am efectuat lucrări de reparaţii curente, întrucât executantul este în insolvenţă şi a cerut denunţarea contractului, drumul s-a degradat, proiectantul lucrării de modernizare fiind nevoit să schimbe soluţiile tehnice propuse în proiectul tehnic iniţial, prin emiterea unei dispoziţii de şantier care să actualizeze întreaga investiţie prin refacerea măsurătorilor topografice, geotehnice şi să propună noi soluţii tehnice pentru podeţe, şanţuri şi partea carosabilă, astfel încât scopul investiţiei şi valoarea să rămână neschimbate. Chiar dacă au fost emise noi soluţii tehnice, asigurăm cetăţenii că drumul judeţean va fi refăcut pe toată lungimea, cu aceeaşi lăţime şi capacitate portantă din proiectul tehnic iniţial”, a transmis CJ.

Potrivit sursei citate, în cursul săptămânii viitoare va avea loc o nouă întâlnire cu toţi factori implicaţi pentru finalizarea procedurii de subcontractare şi încheierea actului adiţional pentru realizarea lucrărilor rămase de executat în vederea modernizării. (AGERPRES)

(FOTO CREDIT: portalsm.ro)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania