Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru proiectul privind realizarea variantei ocolitoare a municipiului Sfântu Gheorghe. Este vorba despre un proiect de 11,5 kilometri în valoare totală de 355 de milioane de lei, a anunțat municipalitatea.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Viitoarea centură ocolitoare a municipiului Sfântu Gheorghe ar urma să se desprindă din DN12 înainte de Coşeni, pe partea dreaptă a drumului naţional, continuă până la intersectarea cu DJ103B prin care se asigură accesul către Ozun, apoi până la intersectarea cu DN13E prin care se asigură accesul catre Târgu Secuiesc, Covasna şi către Parcul Industrial din Câmpul Frumos. Centura ocolitoare se va finaliza prin întoarcerea în DN12, la ieşirea din Sfântu Gheorghe spre Miercurea Ciuc, după zona Arenei Sepsi.

Următorul pas în construcţia centurii ocolitoare este demararea procedurii de emitere a hotărârii de Guvern pentru exproprieri.

„Noi am pregătit toată documentaţia, este la Bucureşti, o să fie transmisă cât mai repede mai departe către Minister. După adoptarea HG se va emite decizia de expropriere, iar apoi se poate demara procedura pentru autorizaţia de construire”, a declarat directorul adjunct investiții al DRDP Braşov, Carmen Olariu.

Se estimează ca până în luna septembrie să fie adoptat actul normativ privind exproprierile și tot în acest an să fie demarată procedura de achiziţie a proiectării şi execuţiei.

„E un pic mai laborioasă procedura, dar eu aşa vreau să o demarăm anul acesta, şi să avem contractul de lucrări la începutul anului viitor ca să putem începe lucrările. Am avut foarte mult ajutor şi din partea autorităţilor locale din Sfântu Gheorghe, care s-au implicat să ne ajute cu avize şi autorizaţii”, a mai spus Carmen Olariu.

Potrivit Primăriei Sfântu Gheorghe, proiectul trebuie să fie finalizat până la sfârșitul anului 2023, fiind finanţat din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania