Activitatea unei unităţi de procesare carne din judeţul Timiş a fost suspendată după ce 56 de persoane au fost confirmate cu COVID-19 în ultimele 24 de ore, numărul total de infectări din această unitate ajungând la 93 de persoane.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“În urma testărilor COVID-19 efectuate angajaţilor unei unităţi de procesare carne de pe raza judeţului Timiş, dupa apariţia primelor cazuri pozitive în rândul acestora, s-au depistat pozitiv, în ultimele 24 ore, un număr de 56 persoane. Până la această dată, la nivelul întregii unităţi, sunt confirmate 93 de persoane pozitive. Pe acest considerent s-a decis suspendarea activităţii întregului obiectiv, pentru o perioadă de 7 zile, cu posibilitate de prelungire în caz de nevoie”, informează DSP Timiş.

Unitatea îşi va relua activitatea după efectuarea unei igienizări şi dezinfecţii riguroase, precum şi după testarea personalului cu maxim 48 de ore înainte, cu rezultat negativ.

Anchetele epidemiologice sunt în desfăşurare, personalul de specialitate din cadrul DSP Timiş fiind în teren pentru a lua toate măsurile limitării focarului.

Deoarece persoanele depistate pozitiv nu prezintă simptome care să pună probleme medicale deosebite, acestea se află în izolare, precizează sursa citată. (AGERPRES)

—————————-

Potrivit opiniatimisoarei.ro, angajații infectați cu COVID-19 lucrează la fermele Smithfield de lângă Timișoara. S-au recoltat peste 800 de probe de la angajații fermelor, iar până în acest moment 93 dintre ele au ieșit pozitive la coronavirus.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania