Un bărbat de 50 de ani internat internat de mai bine de o săptămână în Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara a murit, după ce a refuzat categoric tratamentul cu antiviralul Remdesivir. Bărbatul susținea că virusul nu există și că medicii vor doar să facă experimente pe el.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Starea bărbatului de 50 de ani s-a degradat, astfel că în ultimele trei zile a ajuns în stare foarte gravă la secția de Terapie Intensivă. Chiar și așa, el a refuzat în continuare tratamentul, astfel că medicii n-au mai avut ce să facă pentru a-i salva viața.

Medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” le administrează pacienților încă din luna mai tratamentul cu Remdesivir. Este primul medicament autorizat la nivelul Uniunii Europene în tratamentul împotriva coronavirusului. Se folosește în trei spitale din România, la Timișoara, București și Iași, iar pentru a intra pe această schemă de tratament, pacienții trebuie să îndeplinească unele criterii.

„Am avut un pacient care a refuzat tratamentul cu Remdesivir, pe motiv că noi nu facem experimente pe el. A ajuns la Terapie Intensivă, starea lui s-a înrăutățit. Acum putem doar să aplicăm schema standard de tratament suportiv pentru menținerea vieții”, declara în urmă cu câteva zile pentru presa locală Cristian Oancea, directorul spitalului de boli infecțioase.

Secția Covid-19 de la Spitalul „Victor Babeș” este în acest plină de bolnavi. Bărbatul de 50 de ani care a decedat este primul timișorean care a refuzat tratamentul.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania