Autoritățile anunță că termenul pentru completarea formularului electronic necesar intrării în Grecia a fost modificat. Astfel că, dacă până acum acesta trebuia completat cu minimum 24 de ore înaintea intrării pe teritoriul țării respective, de acum aceasta se poate face inclusiv în cursul zilei anterioare, informează Ministerul Român de Externe.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Pe de altă parte, dacă românii depistați pozitiv în Grecia refuză carantina şi vor să revină în România pe cale terestră, ei vor avea probleme la intrarea în Bulgaria unde, potrivit legislației din această țară, persoanele confirmate cu COVID-19 vor fi plasate în carantină. Dacă situația este gravă, autoritățile de acolo pot chiar să le interzică cu totul intrarea în ţară.

Ministerul de Externe precizează că pentru tranzitarea Bulgariei românii trebuie să depună o declaraţie că nu sunt infectaţi, iar furnizarea unor date false este sancționată conform legilor de acolo.

Recent opt turişti români au fost testaţi pozitiv în Grecia pentru coronavirus, iar ulterior au fost identificate alte patru cazuri, trei în insula Thassos și unul în Lefkada.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania