7.6 C
Cluj-Napoca
AcasăTURISMVești importante pentru românii care călătoresc în Grecia

Vești importante pentru românii care călătoresc în Grecia

Publicat în

spot_img
spot_img

Autoritățile anunță că termenul pentru completarea formularului electronic necesar intrării în Grecia a fost modificat. Astfel că, dacă până acum acesta trebuia completat cu minimum 24 de ore înaintea intrării pe teritoriul țării respective, de acum aceasta se poate face inclusiv în cursul zilei anterioare, informează Ministerul Român de Externe.

Pe de altă parte, dacă românii depistați pozitiv în Grecia refuză carantina şi vor să revină în România pe cale terestră, ei vor avea probleme la intrarea în Bulgaria unde, potrivit legislației din această țară, persoanele confirmate cu COVID-19 vor fi plasate în carantină. Dacă situația este gravă, autoritățile de acolo pot chiar să le interzică cu totul intrarea în ţară.

Ministerul de Externe precizează că pentru tranzitarea Bulgariei românii trebuie să depună o declaraţie că nu sunt infectaţi, iar furnizarea unor date false este sancționată conform legilor de acolo.

Recent opt turişti români au fost testaţi pozitiv în Grecia pentru coronavirus, iar ulterior au fost identificate alte patru cazuri, trei în insula Thassos și unul în Lefkada.

Articole recente

Plângere penală împotriva antrenorilor lotului național de gimnastică de la Deva

Amalia Puflea, o gimnastă de 15 ani din Bârlad, a amenințat cu sinuciderea în cantonamentul din Deva, fiind terorizată de comportamentul antrenorilor Lucian Sandu și Gina Gogean.

Ministrul Muncii: Nu se poate trăi cu salariul minim în România 

Ministrul a precizat că au pornit discuţiile în Comisia de Dialog Social de la Ministerul Muncii, propunerea PSD pentru salariul minim fiind de 3.000 de lei.

Accident cumplit pe Calea Moților, în Cluj

Traficul este închis complet pe Calea Moților

Salina Turda, printre obiectivele turistice promovate în cadrul celui mai important eveniment dedicat sectorului tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor

Conferinţa Plenipotenţiarilor Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor (UIT), va reuni în România, în perioada 26 septembrie - 14 octombrie, peste 3.000 de invitaţi de rang înalt, din întreaga lume

Mai multe articole de același fel

Ministrul Mediului: Via Transilvanica, una dintre cele mai îndrăzneţe şi frumoase iniţiative din România

Proiectul Via Transilvanica al Asociaţiei Tăşuleasa Social urmăreşte marcarea şi amenajarea unui traseu turistic şi de pelerinaj pe lungimea celor 1.400 de kilometri. Traseul poate fi parcurs integral sau în etape, la pas, călare sau cu bicicleta, iar iniţiatorii îşi doresc ca acest drum tematic să pună în valoare bogăţiile culturale, istorice şi naturale şi să sprijine dezvoltarea comunităţilor locale.