Aproape 200 de gospodării şi case din judeţul Alba au fost afectate de ploile abundente de duminică şi luni, peste o sută de pompieri militari şi voluntari intervenind pentru înlăturarea efectelor negative ale vremii.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Potrivit informaţiilor comunicate, luni, de Prefectura Alba, 118 de pompieri militari şi voluntari SVSU au acţionat cu 20 autospeciale de intervenţie, mai multe motopompe remorcabile şi 20 motopompe transportabile pentru extragerea apei din gospodării, de la operatori economici şi pentru decolmatarea zonelor afectate, intervenţiile fiind în continuare în derulare.

Până la acest moment au fost afectate 27 case, 145 gospodării şi opt operatori economici, şapte străzi şi două poduri fiind colmatate.

Prefectul Nicolae Albu s-a deplasat în teren, în zonele cu cele mai mari probleme pentru a se asigura personal că sunt luate toate măsurile pentru sprijinirea populaţiei şi limitarea efectelor inundaţiilor care au afectat municipiile Alba Iulia, Sebeş, Aiud, oraşul Teiuş, comunele Galda de Jos, Vinţu de Jos, Ciugud, Şpring, Bucium, Stremţ, Întregalde şi localitatea Benic, precizează sursa citată.

“Pentru prevenirea evenimentelor deosebite generate de vremea rea, recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curăţarea şanţurilor şi rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apei. De asemenea, în cazul creşterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetăţeni să nu traverseze râurile prin apă şi să nu se apropie de malurile acestora”, avertizează Prefectura Alba. (AGERPRES)

(FOTO: Arhivă)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania