fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEBani din fonduri guvernamentale pentru localități afectate de inundații din nouă județe...

Bani din fonduri guvernamentale pentru localități afectate de inundații din nouă județe din Transilvania

Publicat în

spot_img
spot_img

Executivul României a aprobat în ședința de săptămâna trecută Hotărârea privind alocarea a peste 353 de milioane de lei din Fondul de intervenție la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, pentru 495 de unităţi administrativ – teritoriale din 14 județe, afectate de calamități naturale.

Astfel, vor fi repartizate fonduri pentru județele Alba, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Caraș-Severin, Cluj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Sălaj, Suceava, în vederea refacerii unor utilități (alimentare cu apă/canalizare), obiective sociale (școli/grădinițe/cămine cultural etc.), apărări de maluri, drumuri județene, poduri/podețe/punți pietonale, străzi/drumuri comunale/drumuri sătești/ulițe.

”Săptămâna trecută, Guvernul a decis să aloce peste 327 de milioane de lei pentru 23 de județe afectate de inundații. Venim cu o suplimentare a sumelor din Fondul de Interveție pentru încă 2.577 de obiective din 14 județe care au nevoie urgent de bani pentru refacerea infrastructurii locale afectate”, a declarat Ion Ștefan, ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației.

Sumele alocate au fost stabilite în baza evaluărilor făcute de către autoritățile administrației publice locale, Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă şi de către Instituţiile Prefectului pentru cele 14 județe, unde au avut loc inundaţii, alunecări  de teren și unde au fost afectate infrastructura hidrotehnică, terasamentele și malurile de apărare, structura drumurilor județene, a drumurilor comunale, podurilor, podețelor, digurilor și a punților pietonale.

Repartizarea sumelor pe județe și unități administrativ-teritoriale

Articole recente

Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic Politehnica 2020: De la realizări la perspective pentru viitor

În prezentarea sa detaliată, conf.univ.dr.ing. Vlad Mihăescu a vorbit despre misiunea CITT, subliniind eforturile constante depuse pentru a încuraja o colaborare eficientă între cercetători și industrie.

Dosar penal, după ce o fetiță de 4 ani aflată în îngrijirea unui asistent maternal a murit

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, copilul a murit din cauza căzăturii, însă avea trupul plin de vânătăi, astfel că asistenţii maternali care o luaseră în plasament sunt cercetaţi pentru ucidere din culpă şi rele tratamente aplicate minorului.

Preşedintele CJ Braşov, despre aeroport: Este deranjant când ţi se spune că ai program de aprozar

Preşedintele CJ Braşov, Şerban Todorică-Constantin, a făcut vineri, într-o conferinţă de presă, un istoric al Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav. 

Semnătură electronică calificată sau…simplificată? Ce alegem şi de ce?

În goana după digitalizare (atât de necesară, de altfel) avem un lucru extrem de important de înţeles şi reţinut – nu toate semnăturile electronice sunt la fel! Un articol susținut de CertSIGN

Mai multe articole de același fel

Primăria Miercurea-Ciuc și-a digitalizat arhiva de documente; aproape un milion de pagini pot fi consultate electronic

Hotărârile Consiliului Local, dispoziții ale primarului, autorizații de construire, certificate de urbanism, documente de finanțe publice și contabile, documente de proiectele derulate  și de investițiile realizate din 2013 până în 2022 sunt doare câteva dintre tipurile de documente digitalizate