8.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BIHORGratuități la muzee și obiective culturale pentru turiștii care se cazează în...

Gratuități la muzee și obiective culturale pentru turiștii care se cazează în Oradea

Publicat în

spot_img
spot_img

Pentru a veni în întâmpinarea industriei de turism, care se confruntă acum cu provocări fără precedent din pricina pandemiei COVID-19, Visit Oradea (APTOR), cu suportul Muzeului orașului Oradea, Muzeului Țării Crișurilor și al Oradea Heritage, oferă tuturor turiștilor care vor fi cazați la una dintre unitățile de cazare clasificate din Oradea, pentru minim două nopți consecutive, mai multe beneficii.

Potrivit Primăriei Oradea, turiștii vor avea gratuitate la toate secțiile muzeale care aparțin de Muzeul Țării Crișurilor, Muzeul Orașului Oradea – Complex cultural, precum și la obiectivele turistice din administrarea Oradea Heritage: Muzeul Orașului Oradea – Cetatea Oradea; Muzeul Istoriei Evreilor din Oradea; Memorialul „Rezistență și Represiune în Bihor”; Sinagoga Neologă Sion; Muzeul Art Nouveau din Casa Darvas La-Roche (începând cu inaugurarea sa preconizată pentru august 2020); Muzeul Țării Crișurilor; Muzeul Memorial Aurel Lazăr; Muzeul Memorial Ady Endre; Muzeul Memorial Iosif Vulcan.

De asemenea, turiștii care se vor caza în Oradea pentru minim două nopți consecutive vor beneficia de transport gratuit pentru 48 de ore în întreaga rețea de transport public (OTL), contravaloarea biletelor de călătorie fiind suportată de Visit Oradea.

Aplicaţie online pentru turişti

Pentru a eficientiza înregistrarea acestor gratuități și pentru comunicarea directă cu muzeele și serverele OTL, Visit Oradea, în parteneriat cu Oradea Tech Hub, a creat o aplicație online – oradealifenouveau.ro, care poate fi folosită de toate unitățile de cazare din oraș.

Potrivit municipalității, unitățile de cazare pot integra aceste gratuități în campanii proprii de promovare și de vânzare, în pachete cu cazare și alte beneficii, pentru a aduce valoare extra serviciilor oferite. Turiștii pot beneficia de aceste gratuități doar dacă vor fi înregistrați în aplicația oradealifenouveau.ro de către personalul hotelier.

Aplicația oradealifenouveau.ro oferă conectivitate directă între unitățile de cazare, muzee și serverele OTL. Aceasta a fost gândită pentru a asigura o comunicare eficientă între furnizorii de servicii pentru turiști, fără ca turiștii să aibă de a face cu aplicația. Astfel, unitățile de cazare vor înregistra turiștii care doresc să se bucure de aceste gratuități, în aplicație. Odată ce turistul este înregistrat, acesta va primi un mesaj automat prin email, mesaj care conține codul unic pentru gratuități și pe care turistul îl poate primi tipărit, la cerere, de la unitatea de cazare. Pe baza acestui cod turistul va putea obține acces gratuit la muzee. Personalul de la muzee va verifica în aceeași aplicație valabilitatea codului prezentat de turist la intrare. Un cod poate fi folosit o singură dată și nu poate fi transferat, acesta fiind nominal.

În ceea ce privește gratuitatea de 48 de ore pentru rețeaua de transport public din Oradea, turistul va beneficia de ea activând-o printr-un SMS trimis la un număr special OTL. Controlorii OTL vor putea vedea, în caz de verificare, valabilitatea codul unic prezentat de turist.

Aplicația creată oferă tuturor utilizatorilor (muzee, unități de cazare sau administrator – Visit Oradea) posibilitatea de a realizare statistici, precum numărul de turiști care au apelat la gratuități, țara sau orașul de proveniență, secțiile muzeale cele mai vizitate. Aplicația este gratuită și respectă normele GDPR în vigoare.

Condiții obligatorii pentru obținerea gratuităților

Ședere de minim două nopți consecutive (nu se iau în considerare nopți cumulate din perioade diferite, ale aceluiași turist).

Ședere la una dintre unitățile de cazare clasificate din Oradea, partenere ale Visit Oradea în acest proiect (care au semnat protocolul de colaborare cu APTOR).

Gratuitatea este oferită pentru fiecare turist în parte, așadar dacă într-o cameră este cazată o familie cu un copil, toți cei trei se vor bucura de gratuități.

Perioada campaniei de gratuități: 15.07.2020 – 30.09.2020.

Până la acest moment, 11 din cele 32 de unități de cazare clasificate din Oradea și-au manifestat interesul pentru a lua parte la această campanie. Primăria Oradea îi invită și pe reprezentanții celorlalte unități care doresc să se înscrie în proiect să contacteze administrația locală, pe adresa de email: turism@oradea.ro sau la nr. de telefon: +40.359. 807.907, de luni – vineri, între orele 08:00 – 16:00.

(FOTO: Facebook / Visit Oradea)

Articole recente

Președintele popularilor europeni: România, Bulgaria și Croația trebuie să devină în sfârşit state membre ale spaţiului Schengen

"Bulgaria, Croaţia şi România îndeplinesc condiţiile pentru a adera la zona Schengen şi încă aşteaptă ca decizia finală să fie adoptată de Consiliul UE. Locul lor este în spaţiul Schengen. Aveţi sprijinul total al Partidului Popular European", a spus Manfred Weber

Ratele pentru locuințe ale magistraților vor fi achitate de stat | „Nu există prevedere mai grețoasă și mai nesimțită” – reacția judecătoarei Adriana Stoicescu 

Cunoscută pentru declarațiile sale foarte dure, judecătoarea Adriana Stoicescu din Timișoara a spus despre noua inițiativă legislativă că este „grețoasă și nesimțită”.

Doi bistrițeni care dispăruseră de două zile, găsiți morți într-un autoturism căzut în râul Bistriţa Ardeleană

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a transmis că victimele sunt doi bărbaţi, de 36, respectiv 37 de ani, care locuiau în Unirea.

Universitatea Babeş-Bolyai, planuri pentru noi dezvoltări în judeţul Sălaj

După discuţiile cu autorităţile locale, UBB se va implica mai mult în judeţul Sălaj - dincolo de prezenţele deja vizibile în Zălău şi Jibou -, după un plan ce va fi stabilit împreună cu autorităţile locale în luna viitoare.

Mai multe articole de același fel