Primarul Brașovului, George Scripcaru, a semnat luni contractul pentru furnizarea a încă opt autobuze electrice cu lungimea de 12 metri, produse de compania SOR Libchavy s.r.o., din Republica Cehă, aceeași firmă cu care municipalitatea are contract pentru furnizarea altor 52 de autobuze electrice, dintre care unele deja circulă în municipiul Brașov.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Cele 8 autobuze electrice vor circula pe liniile 4 și 16. Licitația a fost organizată de Ministerul Lucrărilor Publice, în cadrul unui proiect derulat în parteneriat cu Municipiul Brașov, cofinanțat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Valoarea finanțării nerambursabile este de 98%.

,,Conform contractului, până în iulie 2021, toate aceste autobuze vor circula în municipiul Brașov. După cum știți, în cadrul strategiei noastre de mobilitate urbană, dar și în planul privind calitatea aerului, principala modalitate de reducere a poluării din trafic este utilizarea transportului în comun. Odată cu finalizarea achiziției acestor mijloace de transport în comun ecologice, nu doar că vom atinge țintele pe care ni le-am, propus, dar o vom face mai devreme decât era în plan și le vom și depăși. Astfel, la finalul anului 2021, în Brașov, 75% din transportul în comun va fi electric, ceea ce înseamnă o reducere a emisiilor poluante cauzate de acest tip de transport cu 90%, comparativ cu decembrie 2018. Cu toții ne dorim un oraș cu un aer curat, acum trebuie să facem acele alegeri, inclusiv personale, care să ne asigure acest oraș, iar pentru asta va trebui să optăm pentru transportul în comun, care este soluția optimă, inclusiv din punct de vedere a reducerii poluării în Brașov”, a declarat primarul George Scripcaru.

Valoarea contractului este de peste 22 milioane de lei fără TVA, durata contractului, 24 de luni, iar termenul de furnizare – maxim 12 luni.

Proiectul prevede achiziția a opt autobuze electrice care vor circula pe liniile 4 (Gara Brașov – Livada Poștei) și 16 (Stadionul Municipal – Livada Poștei), opt stații de încărcare lentă și trei stații de încărcare rapidă.

Autobuzele electrice sunt similare cu cele 32 de vehicule care sunt în curs de livrare.

Dotări: computer cu GPS pentru managementul traseului, 3 validatoare pentru carduri contactless, sistem de numărare automată a pasagerilor, 8 camere video de supraveghere interior/exterior cu MDVR, 3 panouri electronice de destinație pentru exterior, display LCD interior pentru afișarea dinamică a poziției pe hartă și anunțarea stației următoare, unitate audio cu 6 difuzoare, 2 monitoare pentru șofer (imagini video și parametri traseu), radio-CD, aer condiționat, WiFi, mufe USB pentru încărcarea mobilelor.

(FOTO: Primăria Brașov)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania