Secția de Urologie a Spitalului Județean din Satu Mare va intra în reabilitare, urmând ca aici să se facă lucrări de modernizare de 1,5 milioane de lei, a anunțat luni Consiliul Județean (CJ) Satu Mare.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Reabilitarea integrală a secției va diminua semnificativ inclusiv pericolul de infecție intraspitalicească. Pe lângă aparatura modernă de diagnosticare pe care o deține în prezent, cum este aparatul de ultrasunete 3D folosit în intervențiile laparoscopice, odată cu lucrările de reabilitare secția va fi dotată și cu alte aparate performante. Totodată, este în derulare avizarea echipamentelor recent achiziționate și se are în vedere dezvoltarea sistemului de telemedicină.

Secția de Urologie funcționează cu 30 de paturi, numărul pacienților internați fiind, în medie, de 160 pe lună. În anul 2019 au beneficiat de servicii de specialitate peste 2000 de persoane

“Constructorul își va concentra eforturile pentru ca la finalul lunii septembrie pacienții și specialiștii să se poată muta înapoi în secția modernizată. Reabilitarea secției de Urologie este doar unul dintre proiectele pe care Consiliul Județean le va implementa în Spitalul Județean Satu Mare. Mulțumesc specialiștilor pentru eforturile depuse pentru ca pacienții să fie tratați la cel mai înalt standard, fără a le crea un disconfort prin această reabilitare”, a declarat președintele CJ Satu Mare, Pataki Csaba.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania