Conducerea Spitalului Județean din Arad a fost contactată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență pentru preluarea unor pacienți pozitivi, dacă secțiile COVID-19 din Timișoara nu vor mai avea suficiente locuri. Conducerea spitalului a decis deschiderea și restului secțiilor în care au fost tratați pacienți infectați cu COVID-19 în primele luni ale pandemiei.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Măsura a fost luată în contextul creșterii alarmante a numărului de persoane infectate cu coronavirus în județul Timiș.

”În cazul în care Timișoara nu va mai avea locuri pentru pacienții confirmați, atunci îi vom prelua noi, atâta timp cât vom avea paturi disponibile. La ora actuală, în spital, avem un număr de 37 de pacienți confirmați cu SARS CoV-2 și un total de 137 de locuri pentru confirmați și suspecți. Pentru a fi pregătiți în cazul creșterii numărului de pacienți, astăzi am luat decizia să deschidem și restul secțiilor în care, în martie, aprilie și mai s-au tratat pacienți infectați cu SARS CoV-2”, a declarat directorul medical al Spitalului Județean din Arad, dr. Mircea Onel.

La începutul pandemiei în România, în luna martie, Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara a tratat pacienți din Arad confirmați cu COVID-19.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania