Muzeul Național al Banatului, împreună cu Consiliul Județean Timiș, organizează a doua ediție a Festivalului Medieval al Castelului Huniade.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

În perioada 24 – 26 iulie, spectatori de toate vârstele sunt invitați la ineditul eveniment, care va reînvia timp de câteva zile, atmosfera Evului Mediu.

Festivalului Medieval al Castelului Huniade a fost creat pe de o parte din dorința de celebrare a istoriei, dar și din ideea de a ne transpune, pentru câteva zile, într-o lume fascinantă a poveștilor cu domnițe, cavaleri ori meșteșugari iscusiți, un timp al onoarei și frumosului, îmbinat cu tradiții, muzică, dans și bucate alese.

Festivalul se va desfășura timp de trei zile, în vechiul parc al castelului din Piața Huniade.

Vineri, 24 iulie, se vor monta taberele și atelierele în curtea Castelului Huniade, realizând un muzeu, cu actori îmbracați în haine medievale, care respectă adevărul istoric. Seara se va deschide evenimentul printr-un spectacol de foc și muzică, pentru 30 minute.

Sâmbătă și duminică (25-26 iulie) vor fi zile pline pentru vizitarea atelierelor. De asemenea, sâmbătă seara se va încheia cu spectacol de muzică și foc. Participanții vor fi rugați să se așeze în conformitate cu indicațiile organizatorilor, în ordinea intrării. Locurile nu se pot muta/apropia și sunt limitate. Spectatorii sunt rugați să respecte măsura privind purtatul măștii de protecție.

Vor exista douî căi de acces, unde spectatorii trebuie să își lase datele de contact și numele și să accepte să le fie măsurată temperatura.

(FOTO: Facebook / Festivalul Medieval al Castelului Huniade)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania