Lucrările de refacere a porțiunii de zid prăbușit din Cetatea Sighișoara au fost finalizate vineri de echipa Ambulanței pentru Monumente.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Lucrările de refacere a zidului cetății au fost realizate în baza unui protocol de colaborare între Asociația Monumentum, cea care derulează proiectul Ambulanța pentru Monumente, și Primăria Sighișoara, cu sprijinul Institutului Național al Patrimoniului.

Primăria Sighișoara a pus la dispoziție Asociației Monumentum materialele necesare realizării intervenției, utilaje, transport, a sprijinit asociația cu logistica necesară pentru buna desfășurare a proiectului și a asigurat cazarea membrilor implicați în proiect.

Începând din februarie 2018 și până la momentul începerii execuției lucrărilor efectiv, la începutul acestei luni, Primăria Sighișoara a parcurs etapele procedurale prevăzute de lege pentru avizare și autorizare pentru refacerea segmentului prăbușit din zidul Cetății – Tronsonul 11.

,,Mulțumim echipei Asociației Monumentum, oameni dedicați alături de care am derulat acest proiect. În timpul lucrărilor de salvare a segmentului de zid prăbușit, întreaga comunitate din Cetate a fost alături, așa cum s-a întâmplat și în momentul construirii ei și în momentele dificile din istorie”, a declarat primarul Sighișoarei, Ovidiu Dumitru Mălăncrăvean.

(FOTO: Primăria Sighișoara)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania