Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a semnat, luni, primele zece contracte pentru finanţarea din fonduri europene a cheltuielilor spitalelor COVID-19.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Printre beneficiari se numără și municipiul Oradea, unde Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, în parteneriat cu Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu”, a primit 40,1 milioane de lei pentru achiziționarea echipamentelor medicale și/sau echipamentelor de protecţie.

„Acest proiect cuprinde echipamente medicale, necesare secțiilor de terapie intensivă, cum ar fi paturi, ventilatoare, tot felul de aparate radiologice, CT, echipamente de protecție, chiar și o ambulanță specială pentru transportul pacienților infestați cu COVID-19. Sperăm că până în luna septembrie toate aceste aparate și materialele de protecție să intre în spital, contractele sunt semnate și cu furnizorii, și cu Uniunea Europeană, urmând ca în zilele următoare să se facă comenzile ferme pentru aducerea acestor echipamente”, a declarat managerul Spitalului Clinic Județean, dr. Gheorghe Carp.

Managerul Spitalului Clinic Municipal Oradea, Maria Silaghi, susține că această finanțare este binevenită pentru a dota cele zece paturi suplimentate la secția ATI a unității medicale. În această perioadă cele zece paturi au fost destinate pacienților COVID-19, iar echipamentul aferent a fost împrumutat de la Spitalul Județean Oradea.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania