15.8 C
Cluj-Napoca
AcasăSĂNĂTATEEchipamente medicale pentru spitalele COVID-19 din Oradea, cu finanţare din fonduri europene

Echipamente medicale pentru spitalele COVID-19 din Oradea, cu finanţare din fonduri europene

Publicat în

spot_img
spot_img

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a semnat, luni, primele zece contracte pentru finanţarea din fonduri europene a cheltuielilor spitalelor COVID-19.

Printre beneficiari se numără și municipiul Oradea, unde Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, în parteneriat cu Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu”, a primit 40,1 milioane de lei pentru achiziționarea echipamentelor medicale și/sau echipamentelor de protecţie.

„Acest proiect cuprinde echipamente medicale, necesare secțiilor de terapie intensivă, cum ar fi paturi, ventilatoare, tot felul de aparate radiologice, CT, echipamente de protecție, chiar și o ambulanță specială pentru transportul pacienților infestați cu COVID-19. Sperăm că până în luna septembrie toate aceste aparate și materialele de protecție să intre în spital, contractele sunt semnate și cu furnizorii, și cu Uniunea Europeană, urmând ca în zilele următoare să se facă comenzile ferme pentru aducerea acestor echipamente”, a declarat managerul Spitalului Clinic Județean, dr. Gheorghe Carp.

Managerul Spitalului Clinic Municipal Oradea, Maria Silaghi, susține că această finanțare este binevenită pentru a dota cele zece paturi suplimentate la secția ATI a unității medicale. În această perioadă cele zece paturi au fost destinate pacienților COVID-19, iar echipamentul aferent a fost împrumutat de la Spitalul Județean Oradea.

Articole recente

Președintele popularilor europeni: România, Bulgaria și Croația trebuie să devină în sfârşit state membre ale spaţiului Schengen

"Bulgaria, Croaţia şi România îndeplinesc condiţiile pentru a adera la zona Schengen şi încă aşteaptă ca decizia finală să fie adoptată de Consiliul UE. Locul lor este în spaţiul Schengen. Aveţi sprijinul total al Partidului Popular European", a spus Manfred Weber

Ratele pentru locuințe ale magistraților vor fi achitate de stat | „Nu există prevedere mai grețoasă și mai nesimțită” – reacția judecătoarei Adriana Stoicescu 

Cunoscută pentru declarațiile sale foarte dure, judecătoarea Adriana Stoicescu din Timișoara a spus despre noua inițiativă legislativă că este „grețoasă și nesimțită”.

Doi bistrițeni care dispăruseră de două zile, găsiți morți într-un autoturism căzut în râul Bistriţa Ardeleană

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a transmis că victimele sunt doi bărbaţi, de 36, respectiv 37 de ani, care locuiau în Unirea.

Universitatea Babeş-Bolyai, planuri pentru noi dezvoltări în judeţul Sălaj

După discuţiile cu autorităţile locale, UBB se va implica mai mult în judeţul Sălaj - dincolo de prezenţele deja vizibile în Zălău şi Jibou -, după un plan ce va fi stabilit împreună cu autorităţile locale în luna viitoare.

Mai multe articole de același fel