21.8 C
Cluj-Napoca
AcasăCORONAVIRUSPrimar din Bistrița-Năsăud, diagnosticat cu COVID-19: „Cam așa arată iadul. Infernul ăla,...

Primar din Bistrița-Năsăud, diagnosticat cu COVID-19: „Cam așa arată iadul. Infernul ăla, să stai acolo, în fața mea a murit o doamnă, dincolo altul intubat…”

Publicat în

spot_img
spot_img

Primarul comunei Galații Bistriței, Vasile Găurean, a fost depistat cu COVID-19 și a fost internat trei săptămâni, perioadă în care a dus o luptă pe viață și pe moarte cu boala.

Infectarea cu coronavirus a provocat o formă severă a bolii în cazul primarului, acesta suferind și de diabet.

Vasile Găurean spune că este în viață doar datorită medicilor, asistentelor și infirmierelor care au muncit în continuu pentru a trata pacienții afectați de COVID-19 alături de care a fost internat.

Primarul le recomandă tuturor să ia în serios pandemia de coronavirus și să respecte măsurile de prevenire și regulile recomndate de specialiști.

Mărturisirea primarului din Galații Bistriței a fost făcută publică pe pagina de Facebook a Prefecturii Bistrița-Năsăud.

„Am trecut printr-o experiență amară de tot. Am fost pur și simplu mort. Din sicriu am înviat. Nu e o glumă. Virusul ăsta e foarte periculos și atacă organismele în diferite moduri. De exemplu, unul care mai are și alte boli, ca mine, suferind de diabet, este atacat. Mi-a mâncat aerul, oxigenul din plămâni. N-am mai avut aer la un moment dat…. Nu am putut să suport deloc, deloc masca cea mare. Cum mi-o punea, mă sufocam și nu mai trebuia mult să… nu știu, că dacă mă intuba, eram dus. Eram mort. O asistentă, săraca, a stat cu mine toată noaptea și am rugat-o: te implor, nu-mi lăsa masca că mor acum. Te implor, lasă-mă 10 minute, ia-mi-o 5 minute, și iar, și în momentul în care îmi lăsa masca, creștea valoarea de oxigen la 90-91 și tot așa. După, am stat trei zile cu masca aia mică și pe urmă, când, cât de cât s-a ameliorat situația, m-au dus la interne și acolo mi-au dat într-una oxigenul.

În cursul zilei de ieri m-au externat, acum sunt acasă în pat, dar sunt foarte, foarte slăbit. Nici n-am putut mânca, nici n-am putut vorbi. Am văzut iadul. Cam așa arată iadul. Infernul ăla, să stai acolo, în fața mea a murit o doamnă, dincolo altul intubat… În momentele alea, simți că te stingi, că te duci. La primele simptome tușeam și simțeam că îmi sar plămânii din piept afară. Am stat trei săptămâni internat.

Nu e glumă, e foarte periculos, recomand tuturor să respecte [regulile, n.r.] pentru că de asta sunt în țara asta legi, ordine. Nu sunt făcute aiurea, trebuie respectate de toată lumea. Dacă zice să porți masca și noaptea când dormi, să dormi cu ea, să nu ți se întâmple nimic.”

În județul Bistrița-Năsăud a fost înregistrat un deces al unei femei în vârstă de 46 ani, în 19 iulie. Ea a fost confirmată cu COVID-19 în data de 3 iulie, moment în care a refuzat internarea. În 9 iulie, din cauza simptomelor și la insistențele medicului de familie a solicitat internarea. La doar două zile de la internare a fost transferată la Secția ATI, unde a decedat.

„Sunt doar două exemple nefericite – una a unui pacient ajuns în stare gravă, iar alta a unui deces cauzat de acest virus nemilos. Da, avem și cazuri în care coronavirusul nu se manifestă, avem acești pacienți asimptomatici care trec cu ușurință până la vindecare, însă nu putem să ne bazăm pe acest lucru. Modul în care acest virus ne afectează este atât de versatil și nu știm la ce să ne așteptăm. De aceea este imperativ să ne protejăm, să purtăm corect masca de protecție, să respectăm măsura distanțării sociale, precum și regulile de igienă. Haideți să oprim răspândirea acestui virus nemilos, haideți să salvăm vieți! Putem fi eroi purtând masca, păstrând distanța!”, a transmis prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha.

Articole recente

Sibiu a fost, timp de două zile, capitala IT-ului românesc, cu ocazia Sibiu Innovation Days

Sibiu Innovation Days este un reper pe harta inovației din România, jucând un rol important în dezvoltarea rețelelor de colaborare între specialiști din industrie, administrație și comunitatea de cercetare academică.

Astra Film Festival 2022, teleportare în viitor cu filme imersive și proiecții Full DOM la Sibiu

Cea de-a XXIX -a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Sibiu, Astra Film Festival, se va desfășura  anul acesta între 9 și 16 octombrie.

Primăria Timișoara pregăteşte cea mai mare investiţie realizată până acum în termoficarea centralizată din oraş

Consiliul Local a adoptat, vineri, proiectul prin care cofinanţarea din bugetul local destinată acestei achiziţii este estimată la 1 milion de lei.

JURIDICA | Noile reglementări privind transferul elevilor

Noile reglementări privind transferul elevilor

Mai multe articole de același fel