Ediția a 10- a a Turului Ciclist al Sibiului va avea loc în perioada 23-26 iulie, evenimentul fiind inclus în calendarul competițional european al Union Cycliste Internationale.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Competiția este deschisă sportivilor de categorie Elită și sub 23 de ani. Anul acesta vor participa echipe din România, Germania, Israel, Italia, Franța, Rusia, Olanda, Elveția, Cehia, Letonia, Polonia și Croația.

Concurenții vor parcurge un Prolog contratimp de 2 kilometri în centrul istoric al Sibiului și peste 470 km în două etape și două semi-etape ce vor străbate împrejurimile orașului, ajungând până la Păltiniș și Bâlea Lac.

Deschiderea oficială a Turului va avea loc miercuri, 22 iulie, la ora 20.15, în Piața Mare, cu prezentarea oficială a echipelor participante și va fi urmată în data de 23 iulie de Prologul contratimp individual în centrul istoric al Sibiului. În data de 24 iulie va avea loc etapa I, în 25 iulie, etapa II, iar în data de 26 iulie vor avea loc semi etapele IIIA și IIIB.

Vor avea loc și o serie de evenimente conexe Turului Ciclist. Sâmbătă, 25 iulie, copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 18 ani pot participa la „Green Day Kids”, eveniment care va consta într-un concurs de îndemânare pe un traseu marcat cu jaloane și un concurs viteză, pe un traseu delimitat.

Duminică, 26 iulie, va avea loc evenimentul King of the Mountain, pentru cicliștii bine antrenați, pe traseul: Gura Râului-DJ 106J-intersecție Călugărul cu DJ 106A. Competiția este organizată pe categorii de gen și de tip de bicicletă.

Cei 10 ani de competiție vor fi sărbătoriți printr-o expoziție cu cele mai frumoase fotografii care vor putea fi admirate în Piața Mare, în perioada 20-26 iulie.

Anul acesta, pentru a evita formarea unor grupuri mari de spectatori, în condițiile pandemiei de coronavirus, organizatorii îi invită pe cei interesați să vizioneze live întregul eveniment pe: ciclism.sibiu.ro.

Turul Ciclist al Sibiului este organizat de Asociația Clubul Sportiv Sibiu Sport Project și cofinanțat de Primăria Sibiu.

(FOTO: Facebook / Turul Ciclist Al Sibiului)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania