Medicul George Pribac de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad a anunțat marți că este convocat de conducerea unității medicale pentru cercetare disciplinară, după ce a postat pe pagina sa de Facebook fotografii cu o secţie a spitalului inundată în urma ploilor de la începutul acestei luni.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Medicul arădean a prezentat pe pagina sa de Facebook documentul primit de la conducerea spitalului, prin care a fost convocat pentru cercetarea disciplinară. Potrivit documentelui, s-a dispus cercetarea disciplinară a medicului în urma unui referat întocmit de managerul interimar al SCJU Arad, Florina Ionescu.

„În cuprinsul acestui referat se precizeazî că la data de 02.07.2020 ați publicat pe pagina de Facebook imagini cu secția Fizioterapie inundată ca urmare a precipitațiilor abundente. Aceste imagini precum şi comentariile d-voastră referitoare la investiţiile efectuate de către administraţia locală au fost preluate de către mass-media și publicate în aceeași dată respectiv 02.07.2020. Faţă de cele precizate vă aducem în vedere că nu aţi respectat următoarele prevederi din Regulamentul Intern al SCJU încălcând: art. 1 alin. 2 liniuţa 8 şi 13 potrivit căruia se interzice tuturor salariaţilor “acordarea de interviuri sau declaraţii în numele sau referitor la unitate fără aprobarea conducerii” și “utilizarea de aparate foto în spital fără aprobarea conducerii”. Personalul are obligaţia de a apăra cu loialitate prestigiul SCJU Arad precum şi de a se abţine de la orice act ori fapt care poate produce prejudicii imaginii sau intereselor legale ale acestuia”, se arată în convocarea pentru cercetare disciplinară primită de medicul George Pribac.

Medicul arădean spune că nu se va lăsa intimidat de acțiunea conducerii spitalului și că în săptămânile următoare va continua să pună pe tapet problemele unității medicale.

„Dragi arădeni, dragi colegi, in prezent retrăim vremuri de trista amintire, de represiune de tip stalinisto-comunist, vremuri care speram ca nu vom ajunge sa le retrăim, deziderat pentru care s-a plătit cu sânge la Revoluția din ’89.

Da, astazi aveti dovada faptului ca in Spitalul Județean din Arad este instituit un regim de teroare, de amenințări împotriva tuturor celor care indraznesc sa arate situația reala a spitalului și modul păgubos in care este cheltuit banul public.

Da, in Spitalul Județean exista multe probleme care sunt ascunse opiniei publice, probleme pe care colegii mei le cunosc și prin efortul lor reușesc, cu profesionalism, sa facă fata și sa va ofere servicii medicale. Unora le este teama, unii se complac iar alții sunt indiferenți. Ii inteleg deopotriva pe toti, ii rog însă pe cei care sunt loiali spitalului (si nu loiali unei conduceri efemere), cei care iubesc Aradul și Spitalul Județean Arad sa facă un pas in fata, sa vorbească și sa le arate tuturor problemele acestui spital. Dacă astăzi continuam cu indiferenta sa ne complacem și sa consideram “ca merge și asa”, maine vom ajunge cu toții sa regretam și va fi prea târziu !

Dragi colegi și cei care îmi urmăriți postarile, va asigur ca nu ma voi lăsa intimidat și in săptămânile care vor urma voi continua sa pun pe tapet problemele reale ale acestui spital, bâlbele continue ale celor care îl conduc și mai ales jaful continuu din banul public care au făcut din acest spital mai degrabă o afacere profitabila pentru unii, decât un lacas de alinare a suferinței pentru oamenii bolnavi”, a scris George Pribac pe pagina sa de Facebook.

(FOTO: Facebook / George Pribac)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania