Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, trage un semnal de alarmă și spune că maramureșenii au ajuns la capătul răbdării vâzând cum este gestionată criza Covid-19. Zetea spune că nu este corect ca Executivul să arunce întreaga vină pentru actuala situație doar pe cetățeni. Mai mult, președintele CJ Maramureș cere DESCENTRALIZARE ”în numele maramureșenilor și al unui popor redus la nivelul unui “grup de suspecți de COVID”.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Redăm mai jos, integral, mesajul postat de Gabriel Zetea pe pagina de socializare:

”Domnule Prim-Ministru,

Recent, într-o declarație de presă ați simțit din nou nevoia să VĂ DEBARASAȚI de RESPONSABILITATE și să ne transmiteți că principala cauză a creșterii numărului de îmbolnăviri cu coronavirus o reprezintă NERESPECTAREA REGULILOR de PROTECȚIE SANITARĂ. Indirect, ați spus că VINA O POARTĂ CETĂȚENII și că ați ajuns la capătul răbdării.

În numele MARAMUREȘENILOR, oameni care, cu mici excepții, au respectat TOATE MĂSURILE impuse, vă transmit că NOI am ajuns la CAPĂTUL RĂBDĂRII.

Indignarea și revolta sunt ale NOASTRE, ale maramureșenilor, ale românilor, ale celor asupra cărora aruncați acum vina, după patru luni de măsuri dure, cu EFECTE ECONOMICE și SOCIALE GREU de REPARAT.

  • Deși realitatea văzută din biroul dumneavoastră de la Palatul Victoria, în care petreceți ocazional cu ceilalți colegi, NU pare să CORESPUNDĂ REALITĂȚII pe care o trăiesc românii, dați-mi voie să vă reamintesc următoarele:
  • Pe vreamea când OMS declara #pandemie la nivel global, Guvernul era preocupat de ALEGERI.
  • Atunci când cifre sumbre anunțau numărul în creștere al infecțiilor și al victimelor acestui virus, opinia publică primea asigurări că este vorba despre “O SIMPLĂ RĂCEALĂ”.
  • Atunci când românii se temeau să meargă până la alimentara de la colț, de frica AMENZILOR, VOI, cei care ne blamați astăzi, ați orchestrat operațiunea “SPARANGHELUL”.
  • Mesajele panicarde, frica inoculată prin AMENINȚĂRI cu NOI RESTRICȚII, fuga de răspundere prin invocarea vidului legislativ și ARUNCAREA RESPONSABILITĂȚII asupra românilor nu arată altceva decât incapacitatea de a gestiona această pandemie și de a stabili un DIALOG deschis cu oamenii, cei care v-au INVESTIT cu PUTERE.
  • AUTORITĂȚILE LOCALE și CETĂȚENII au făcut mari eforturi pentru a asigura sistemului sanitar și populației INSTRUMENTELE care pot reduce impactul pandemiei. Unde sunt cele 115 milioane de măști promise într-un termen de 7 ZILE ? Au trecut 28 de zile de atunci.

Vă asumați merite atinse prin SPRIJINUL PRIMIT pe PLAN LOCAL, ați beneficiat în interesul țării de sprijinul tuturor, de sprijinul oamenilor pe umerii cărora ARUNCAȚI acum VINA pentru întreaga situație.

ROMÂNII s-au săturat. MARAMUREȘENII s-au săturat‼️
OPRIȚI ACHIZIȚIILE GRI ale UNIFARM!
REDIRECȚIONAȚI BANII LOCAL. Aici am răspuns la timp și eficient amenințărilor, am dovedit RESPONSABILITATE și RESPECT față de comunitate.
LĂSAȚI AUTORITĂȚILE LOCALE să gestioneze, împreună cu CETĂȚENII această pandemie, așa cum, de fapt, au făcut-o și până acum.
În numele maramureșenilor și al unui popor redus la nivelul unui “grup de suspecți de COVID”, cer DESCENTRALIZARE!

Când ajungem la limita suportabilității, în Maramureș avem o vorbă: “BUGĂT”! Ne-am săturat de BÂLBE, de IN EFICIENȚĂ, de RESTRÂNGEREA ABUZIVĂ a DREPTURILOR și LIBERTĂȚILOR, într-un joc cu suma 0, la finalul căruia vina este aruncată tot asupra POPORULUI. Dacă nu puteți guverna eficient, NU țara este vinovată, ci VOI!

AȘA SĂ NE AJUTE DUMNEZEU!”

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania