Gest inedit în politică. PNL renunță la un candidat propriu pentru primăria unei comune din Transilvania

Data:

PNL a decis să nu intre în cursa electorală pentru Primăria comunei Ciugud cu un candidat propriu, ci să-l susțină pe actualul edil, Gheorghe Damian, pentru „performanța administrativă” dovedită la conducerea administrației locale în timpul mandatelor sale.

Decizia liberalilor a fost anunțată miercuri, printr-un comunicat de presă, de președintele executiv al PNL Alba, Ion Dumitrel.

“Politica trebuie să însemne respect şi corectitudine, iar performanţele administrative ale unei administraţii trebuie recunoscute. Performanţa administrativă a domnului primar Gheorghe Damian, proiectele propuse şi colaborarea excelentă între Primăria Ciugud şi Consiliul Judeţean Alba conduc la o decizie în interesul cetăţenilor comunei: la alegerile locale din acest an, PNL Alba va respecta performanţa administrativă din Ciugud, nu va avea un candidat propriu la funcţia de primar al comunei şi va susţine candidatura actualului edil independent Gheorghe Damian. Pentru mine şi pentru PNL Alba nu este o încercare de a ne alătura imaginea de cea a primarului Gheorghe Damian sau de a câştiga capital electoral, ci o dovadă de maturitate şi de normalitate politică. De asemenea am respectat şi vom respecta hotărârea domnului primar, anunţată public după excluderea din PSD, de a rămâne independent politic, astfel încât nu i-am lansat invitaţia de a ni se alătura”, a anunțat conducerea PNL Alba.

Primarul comunei Ciugud, Gheorghe Damian, a fost exclus din PSD în ianuarie 2017. A contestat decizia de la nivel județean, dar forul național al social-democraților a menținut excluderea. „Mai exact, în 22 ianuarie 2018, Comitetul Executiv Național al PSD a aprobat excluderea mea și a domnului Ioan Florea, consilier județean, iată, la mai bine de un an de când Comitetul Executiv Județean al PSD, sub conducerea președintelui interimar, domnul Ioan Dîrzu, a decis într-o seară, târziu, într-o ședință în care nici măcar nu am fost invitat, nu mi s-a dat voie să fiu apărat – știm foarte bine că și cel mai mare criminal are dreptul la apărare în lumea aceasta – și am fost, practic, exclus din partid ”noaptea, ca hoții”, a declarat primarul Gheorghe Damian, în martie 2018, într-o conferință de presă.

Ciugud, comuna cu cea mai mare absorbţie de fonduri europene din România, a fost singura comună din ţară premiată anul trecut pentru integritate şi performanţă administrativă de Ministerul Dezvoltări Regionale şi Administraţiei Publice.

Primăria comunei Ciugud a fost prima administraţie locală din România care a organizat bugetarea participativă pentru copii, cei mici învățând cum se alege primarul şi consiliul local şi fiind inițiați în regulile democraţiei participative.

La începutul acestei luni, ministrul Fondurilor Europene, Ioan Marcel Boloş, a declarat în urma unei vizite efectuate la Ciugud că modelul de ”smart village” pe care l-a văzut în comuna din Albă este un bun exemplu pentru restul de unități administrative din țară, astfel că poate deveni un Program Naţional adresat tuturor celor care vor să urmeze exemplul și să implementeze conceptul de ”sat inteligent”.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Accident pe DN 1, aproape de Sebeș. O persoană este rănită grav

O persoană a fost rănită într-un accident produs vineri pe DN1, în apropiere de Sebeş, în urma coliziunii dintre un camion şi un autoturism, eveniment soldat cu blocarea traficului în zonă.

”Zilele muzicale Carl Filtsch” vineri și sâmbătă, la Sebeș

Municipiul Sebeș, prin Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, organizează vineri și sâmbătă un eveniment omagial dedicat memoriei muzicianului Carl Filtsch (1830-1845), născut la Sebeș și considerat unul dintre cei mai mari pianiști ai secolului al XIX-lea și cel mai strălucit discipol al marilor compozitori Frédéric Chopin și Franz Liszt.