Premierul Ludovic Orban a atras atenţia marţi că România se confruntă în prezent nu doar cu o creştere semnificativă a numărului de cazuri de COVID-19, ci şi a riscului de transmitere a virusului în comunităţi, făcând un nou apel către români să respecte regulile.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“Ne confruntăm cu o creştere semnificativă nu numai a numărului de cazuri, ci cu o creştere semnificativă a riscului de transmitere a virusului în comunităţi. Dacă la data de 1 iunie aveam cel puţin un caz în ultimele 14 zile în 350 de localităţi, astăzi, există cel puţin un caz în ultimele 14 zile în 954 de localităţi. Asta înseamnă că există riscul de transmitere din cauza prezenţei cel puţin a unei persoane infectate în peste 950 de localităţi. Asta înseamnă o creştere semnificativă a creşterii riscului de transmitere şi înseamnă o atitudine mult mai hotărâtă din partea autorităţilor în impunerea tuturor măsurilor necesare pentru a limita răspândirea virusului”, a declarat Ludovic Orban la finalul videoconferinţei cu prefecţii pe tema gestionării crizei sanitare, după intrarea în vigoare a Legii carantinării şi izolării.

Premierul a adăugat că a transmis în cadrul reuniunii la care a participat un mesaj foarte clar de fermitate în atitudinea fiecărei instituţii pentru aplicarea regulilor în toate instituţiile, în toate companiile, indiferent de activitatea pe care o desfăşoară.

“Toţi trebuie să respecte regulile. Una dintre condiţiile pentru reducerea riscului de transmitere a virusului este creşterea constantă a procentului din populaţie, a numărului de cetăţeni români care respectă regulile şi care se protejează sau îi protejează pe ceilalţi de răspândirea virusului. Acest lucru trebuie făcut atât prin campania de informare, cât şi prin luarea de măsuri de sancţionare fermă a celor care nu respectă legile “, a mai spus Orban.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania