fbpx
6.7 C
Cluj-Napoca
AcasăCORONAVIRUSLudovic Orban: România se confruntă cu o creştere semnificativă a riscului de...

Ludovic Orban: România se confruntă cu o creştere semnificativă a riscului de transmitere a virusului în comunităţi

Publicat în

spot_img
spot_img

Premierul Ludovic Orban a atras atenţia marţi că România se confruntă în prezent nu doar cu o creştere semnificativă a numărului de cazuri de COVID-19, ci şi a riscului de transmitere a virusului în comunităţi, făcând un nou apel către români să respecte regulile.

„Ne confruntăm cu o creştere semnificativă nu numai a numărului de cazuri, ci cu o creştere semnificativă a riscului de transmitere a virusului în comunităţi. Dacă la data de 1 iunie aveam cel puţin un caz în ultimele 14 zile în 350 de localităţi, astăzi, există cel puţin un caz în ultimele 14 zile în 954 de localităţi. Asta înseamnă că există riscul de transmitere din cauza prezenţei cel puţin a unei persoane infectate în peste 950 de localităţi. Asta înseamnă o creştere semnificativă a creşterii riscului de transmitere şi înseamnă o atitudine mult mai hotărâtă din partea autorităţilor în impunerea tuturor măsurilor necesare pentru a limita răspândirea virusului”, a declarat Ludovic Orban la finalul videoconferinţei cu prefecţii pe tema gestionării crizei sanitare, după intrarea în vigoare a Legii carantinării şi izolării.

https://www.facebook.com/guv.ro/videos/734084150724535/

Premierul a adăugat că a transmis în cadrul reuniunii la care a participat un mesaj foarte clar de fermitate în atitudinea fiecărei instituţii pentru aplicarea regulilor în toate instituţiile, în toate companiile, indiferent de activitatea pe care o desfăşoară.

„Toţi trebuie să respecte regulile. Una dintre condiţiile pentru reducerea riscului de transmitere a virusului este creşterea constantă a procentului din populaţie, a numărului de cetăţeni români care respectă regulile şi care se protejează sau îi protejează pe ceilalţi de răspândirea virusului. Acest lucru trebuie făcut atât prin campania de informare, cât şi prin luarea de măsuri de sancţionare fermă a celor care nu respectă legile „, a mai spus Orban.

Adrian Meitner

Articole recente

O tânără din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional „Ilie Micu” de la Sibiu

Gabriela Silvia Vişinescu de la Şcoala Populară de Arte din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional de Interpretare Vocală "Ilie Micu" din Sibiu, secţiunea Muzică uşoară, care a avut loc la Sala Thalia.

Festivalul ”Săptămâna Haferland” va avea loc între 8 şi 11 august, în zece sate din Ţara Ovăzului

Tema ediţiei din acest an a festivalului este "Istorie, tradiţie şi cultură. Ieri şi azi în Haferland".

”Dăm Click pe România” a inițiat înscrierile prin care școlile, liceele, grădinițele și asociațiile pot primi calculatoare

Dăm Click pe România este un proiect al asociației Ateliere Fără Frontiere prin care anual 4.000 de calculatoare recondiționate sunt donate către unitățile de învățământ care nu au echipamentele necesare de pe care elevii să poată învăța noțiune digitale de bază.

Rectorul UPET s-a înscris în PSD și candidează pentru Consiliul local Petroșani

Revenirea lui Sorin Radu în viața politică se întâmplă după mai bine de 4 ani în care rectorul a ales să se dedice în totalitate mediului academic

Mai multe articole de același fel

Vicepreşedintele CJ Harghita, Bíró Barna Botond, ales candidatul UDMR la preşedinţia CJ

În cursa pentru alegerea candidatului UDMR la preşedinţia Consiliului Judeţean Harghita s-au înscris, pe lângă Bíró Barna Botond, actualul preşedintele al CJ Harghita, Borboly Csaba, aflat la al patrulea mandat, precum şi al doilea vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Barti Tihamér.