fbpx
20.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSĂNĂTATEUn RMN performant, dat în folosință la Spitalul Județean din Miercurea Ciuc

Un RMN performant, dat în folosință la Spitalul Județean din Miercurea Ciuc

Publicat în

spot_img
spot_img

Un aparat de rezonanță magnetică nucleară (RMN) în valoare de peste trei milioane de lei a fost pus în funcțiune miercuri, la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Miercurea Ciuc.

Achiziția aparatului a fost derulată de Ministerul Sănătății, din fonduri asigurate de Banca Mondială. Spațiul în care a fost pus în funcțiune aparatul a fost amenajat cu 357.000 de lei, din fonduri de la Consiliul Județean Harghita, de la Ministerul Sănătății și din fonduri proprii.

Managerul spitalului, dr. Konrád Judit, a anunțat cu ocazia prezentării aparatului RMN că a depus la Direcția de Sănătate Publică Harghita solicitarea pentru clasificarea spitalului pentru categoria a II-a. Laboratorul medical propriu și RMN-ul fac parte din criteriile privind aparatura medicală al categoriei a II-a și după realizarea acestor două investiții s-a solicitat clasificarea din nou a spitalului.

„Acest aparat este cel mai performant mod de diagnosticare în radiologie, cu ajutorul acestuia vedem foarte bine țesuturile moi și nu sunt efecte secundare”, a declarat dr. Sánta Izabella, medic specialist radiologie în cadrul SJU Miercurea Ciuc.

Președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, și-a exprimat bucuria pentru faptul că spitalul din Miercurea Ciuc țintește să se alăture spitalelor de categoria a II-a, cum sunt cele din Târgu Mureș și Brașov. ” Odată cu instalarea aparatului de rezonanță magnetică îndeplinim un nou criteriu pentru ca spitalul județean să treacă într-o treaptă superioară de calificare a instituțiilor medicale. Totodată, în acest fel se va crea un echilibru între spitalele din județ. Spitalele noastre nu concurează unul cu celălalt. Putem constata că planurile noastre ambițioase pot fi implementate și în acest mod contribuim la dezvoltarea sistemului medical din județul Harghita. Acest lucru înseamnă o recunoaștere al activității și eforturilor depuse dar și o responsabilitate mărită pentru județele limitrofe. Pentru aparatul RMN mulțumim ajutorul conducerii UDMR și Direcției de Sănătate Publică care ne-au susținut la minister să obținem această aparatură performantă”, a declarat Borboly Csaba.

(FOTO: SJU Miercurea Ciuc)

Ioana Pop

Articole recente

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Cod galben de viituri pe râuri din 24 de judeţe, până luni

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, duminică, o atenţionare Cod galben de inundaţii şi viituri pe râuri din 24 de judeţe, valabilă în următoarele 22 de ore.

ANM: Atenţionare meteo Cod galben de instabilitate atmosferică ce vizează 20 de judeţe

Vor fi averse torenţiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină, descărcări electrice şi, pe arii restrânse, vijelii.

Mai multe articole de același fel