Un aparat de rezonanță magnetică nucleară (RMN) în valoare de peste trei milioane de lei a fost pus în funcțiune miercuri, la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Miercurea Ciuc.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Achiziția aparatului a fost derulată de Ministerul Sănătății, din fonduri asigurate de Banca Mondială. Spațiul în care a fost pus în funcțiune aparatul a fost amenajat cu 357.000 de lei, din fonduri de la Consiliul Județean Harghita, de la Ministerul Sănătății și din fonduri proprii.

Managerul spitalului, dr. Konrád Judit, a anunțat cu ocazia prezentării aparatului RMN că a depus la Direcția de Sănătate Publică Harghita solicitarea pentru clasificarea spitalului pentru categoria a II-a. Laboratorul medical propriu și RMN-ul fac parte din criteriile privind aparatura medicală al categoriei a II-a și după realizarea acestor două investiții s-a solicitat clasificarea din nou a spitalului.

„Acest aparat este cel mai performant mod de diagnosticare în radiologie, cu ajutorul acestuia vedem foarte bine țesuturile moi și nu sunt efecte secundare”, a declarat dr. Sánta Izabella, medic specialist radiologie în cadrul SJU Miercurea Ciuc.

Președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, și-a exprimat bucuria pentru faptul că spitalul din Miercurea Ciuc țintește să se alăture spitalelor de categoria a II-a, cum sunt cele din Târgu Mureș și Brașov. ” Odată cu instalarea aparatului de rezonanță magnetică îndeplinim un nou criteriu pentru ca spitalul județean să treacă într-o treaptă superioară de calificare a instituțiilor medicale. Totodată, în acest fel se va crea un echilibru între spitalele din județ. Spitalele noastre nu concurează unul cu celălalt. Putem constata că planurile noastre ambițioase pot fi implementate și în acest mod contribuim la dezvoltarea sistemului medical din județul Harghita. Acest lucru înseamnă o recunoaștere al activității și eforturilor depuse dar și o responsabilitate mărită pentru județele limitrofe. Pentru aparatul RMN mulțumim ajutorul conducerii UDMR și Direcției de Sănătate Publică care ne-au susținut la minister să obținem această aparatură performantă”, a declarat Borboly Csaba.

(FOTO: SJU Miercurea Ciuc)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania