Asociația Pro Infrastructura (API) a dat publicității imagini de pe mini-lotul de 5,35 km din Autostrada A3 de la granița cu Ungaria (Borș-Biharia). Fotografiile și constatările din teren arată un avans fizic de 99%, iar săptămâna viitoare se pare că va fi făcută recepția lucrărilor. Constructorul Trameco execută ultimele retușuri la nodul rutier Biharia, la spațiile de servicii, punctul de sprijin și unele șanțuri și taluzuri.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Și vecinii maghiari sunt într-un stadiu similar pe tronsonul M4 Borș-Berettyóújfalu (conexiune cu M35 spre Debrecen), însă deschiderea circulației va fi undeva în august, timp necesar pentru soluționarea pașilor administrativi care țin de trecerea frontierei.

Pe sectorul următor, Biharia-Chiribiș (28,5 km), același antreprenor general (contractat recent) face expertiza lucrărilor făcute de Bechtel acum 15 ani.

”Sperăm să fie gata proiectul tehnic și să se emită autorizația de construire până la finalul anului, astfel încât în primăvara lui 2021 să vedem constructorul în forță în teren.”, au scris cei de la API

Mai departe, până la Suplacu de Barcău, se așteaptă încă lansarea unei noi licitații după ce în ianuarie 2020 a fost consemnată a treia anulare/reziliere din istoria teribil de zbuciumată a celor 26,3 de km de autostradă realizați de Bechtel în proporție de aproximativ 50% încă din 2012!

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania