Un angajat al Tribunalului Harghita a fost confirmat pozitiv, miercuri, la testul pentru COVID-19 în urma prezentării la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Harghita.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Direcția de Sănătate Publică a declanşat ancheta epidemiologică fiind identificaţi contacţii direcţi. Din cadrul instanţei au fost identificate doar două persoane ca şi contacţi direcţi, ambele fiind ȋn data de 22 iulie ȋn concediu de odihnă, iar ulterior au fost izolate la domiciliu, a anunțat Tribunalul Harghita printr-un comunicat de presă.

DSP Harghita nu a considerat necesară testarea angajaţilor. Până în prezent niciun alt angajat al instanței nu a manifestat simptome de infectare.

“În urma discuţiilor cu reprezentanţii Direcției de Sănătate Publică Harghita am decis să facem o dezinfecţie generală a instanţei, instanţa fiind închisă începând din data de 24.07.2020, ora 12, până luni dimineaţa când se va relua activitatea ȋn mod normal. Ne menținem recomandările pentru publicul instanței, transmise încă de la începutul pandemiei, ȋn sensul evitării prezenței la sediul instanței, în cazul în care aceasta nu este absolut necesară, limitarea staționării în incinta instanţei doar pentru timpul strict necesar îndeplinirii obligațiilor judiciare sau profesionale şi purtarea corectã a mãştilor de protecţie”, a transmis conducerea Tribunalului Harghita.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania