Consiliul Județean (CJ) Timiș a crescut bugetul alocat în acest an dezvoltării Aerodromului Cioca, de pe Calea Torontalului din Timișoara, și a alocat peste 800.000 lei pentru noi lucrări.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

340.000 de lei vor fi investiți pentru realizarea unui heliport, iar 500.000 de lei sunt prevăzuți pentru securizarea pistei, prin refacere gardului de protecție stradal și a trei porți de acces.

„Am gândit dezvoltarea Aerodromului pe mai multe direcții. Vorbim aici de crearea condițiilor necesare pentru organizarea de activități generatoare de profit și a unor activități de divertisment. Evident, cele două nu se exclud. Apoi vorbim de crearea unei infrastructuri specifice care să înlesnească intervenția autorităților statului în situații de urgență, de protecție civilă. Este normal ca un oraș mare ca Timișoara să aibă asemenea facilități, iar noi, cei de la Consiliul Județean, facem acest lucru posibil”, a declarat președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

Terenurile de pe Calea Torontalului, cunoscute ca Aeroportul Utilitar Cioca, se află în proprietatea CJ Timiș, însă nu și clădirile care deservesc aerodromul. Acestea sunt în prezent deținute de municipiul Timișoara. Potrivit CJ Timiș, pentru modernizarea aeroportului utilitar și utilizarea acestuia la capacitate maximă este necesară transferarea construcțiilor în proprietatea administrației județene.

CJ Timiș are în lucru transformarea Aeroportului Cioca într-un punct de interes național în organizarea de evenimente specifice. În acest sens, instituția este pe punctul de finaliza licitația pentru contractarea serviciilor de proiectare necesare certificării aerodromului. În plus, cele 800.000 lei alocate joi se adaugă altor trei milioane lei bugetate în acest an pentru investiții în dezvoltarea aerodromului.

(FOTO: Facebook / Aerodrom Cioca)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania