Astăzi a început Țara Hațegului MTB Stage Race, competiția de MTB Cross Country Stage Race (XCS), desfășurată pe trasee montane neamenajate, de mare dificultate (250 km, 9000 m diferență de nivel).

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Țara Hațegului MTB Stage Race este primul concurs pe echipe oficial înscris în calendarul Federației Române de Ciclism care se adresează doar sportivilor de performanță sau cu experiență, afiliați cluburilor profesioniste. Datorită contextului în care ne aflăm, ediția din acest an se desfășoară fără spectatori și cu respectarea prevederilor Ordinului comun al Ministrului Tineretului și Sportului și Ministrului Sănătății nr. 619/1077/12.06.2020. publicat în M. Of. în data de 15.06.2020.

Scopul organizării acestei competiții nu este unul eminamente sportiv, ci vizează promovarea în integralitate a Țării Hațegului – Retezat și a întregului județ Hunedoara. Traseele incluse în concurs parcurg peisaje naturale de o deosebită frumusețe și trec prin apropierea unor obiective turistice reprezentative pentru județ, așa cum este Ulpia Traiana Sarmizegetusa.

Durata evenimentului se întinde pe 3 zile, între 23 și 26 iulie 2020, organizatorii acestuia fiind Asociația Club Sportiv Retezatul Montana 2020 Țara Hațegului, Asociația de Turism Retezat și Asociația Intercomunală Țara Hațegului. În cadrul evenimentului, Agenția de Dezvoltare Economico-Socială a județului Hunedoara (ADEH), în calitate de partener, contribuie cu materiale și acțiuni de promovare a turistică a județului Hunedoara.

Descoperă mai multe despre Țara Hațegului și județul Hunedoara pe https://turismretezat.ro/, https://www.hunedoaraturism.ro/ și descărcând gratuit aplicația mobilă Discover Hunedoara.

Magazin Play:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.schubertundfranzke.cityapp.hunedoaracounty&hl=ro

App Store:

https://apps.apple.com/pk/app/discover-hunedoara/id1480668381

Sursa fotografii: https://hategmtb.ro/

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania