Un aparat care ajută la rezolvarea litiazelor urinare prin mijloace minim invazive, achiziționat de municipalitatea din Satu Mare în octombrie anul trecut, a fost folosit până în prezent de 500 de pacienți.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Aparatul a intrat în dotarea Secției de Urologie a Spitalului Județean Satu Mare. Potrivit Primăriei Satu Mare, până la achiziționarea aparatului, pacienții sătmăreni erau obligați să plece la Oradea, Cluj sau în străinătate pentru asemenea intervenții. În sistemul privat, o intervenție costă între 1.000 și 2.500 de euro.

”Am alocat în fiecare an sume pentru sistemul sanitar sătmărean. Am cumpărat aparatură pentru secțiile de Cardiologie și Urologie, iar anul acesta, la începutul lunii aprilie, am cumpărat un sistem automat de extracție care a dublat numărul de teste anti-Covid ce pot fi efectuate într-o zi la Spitalul Județean de Urgență. Vom continua să investim în sistemul medical sătmărean. Estimările erau ca 300-400 de pacienți să beneficieze de aparatura achiziționată pentru Secția de Urologie. Mă bucur că am putut ajuta pacienții, scutind-i de drumuri inutile în alte spitale sau în străinătate, mai ales că avem și medici foarte buni la Satu Mare”, a declarat primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania