fbpx
18.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSĂNĂTATE500 de sătmăreni au beneficiat de un aparat nou, intrat în dotarea...

500 de sătmăreni au beneficiat de un aparat nou, intrat în dotarea Spitalului Județean, și au fost scutiți de drumuri la Cluj și Oradea

Publicat în

spot_img
spot_img

Un aparat care ajută la rezolvarea litiazelor urinare prin mijloace minim invazive, achiziționat de municipalitatea din Satu Mare în octombrie anul trecut, a fost folosit până în prezent de 500 de pacienți.

Aparatul a intrat în dotarea Secției de Urologie a Spitalului Județean Satu Mare. Potrivit Primăriei Satu Mare, până la achiziționarea aparatului, pacienții sătmăreni erau obligați să plece la Oradea, Cluj sau în străinătate pentru asemenea intervenții. În sistemul privat, o intervenție costă între 1.000 și 2.500 de euro.

”Am alocat în fiecare an sume pentru sistemul sanitar sătmărean. Am cumpărat aparatură pentru secțiile de Cardiologie și Urologie, iar anul acesta, la începutul lunii aprilie, am cumpărat un sistem automat de extracție care a dublat numărul de teste anti-Covid ce pot fi efectuate într-o zi la Spitalul Județean de Urgență. Vom continua să investim în sistemul medical sătmărean. Estimările erau ca 300-400 de pacienți să beneficieze de aparatura achiziționată pentru Secția de Urologie. Mă bucur că am putut ajuta pacienții, scutind-i de drumuri inutile în alte spitale sau în străinătate, mai ales că avem și medici foarte buni la Satu Mare”, a declarat primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor.

Ioana Pop

Articole recente

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Cod galben de viituri pe râuri din 24 de judeţe, până luni

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, duminică, o atenţionare Cod galben de inundaţii şi viituri pe râuri din 24 de judeţe, valabilă în următoarele 22 de ore.

ANM: Atenţionare meteo Cod galben de instabilitate atmosferică ce vizează 20 de judeţe

Vor fi averse torenţiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină, descărcări electrice şi, pe arii restrânse, vijelii.

Mai multe articole de același fel