fbpx
20.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSĂNĂTATEFinanțare de 3,5 milioane de lei pentru Spitalul Județean din Timișoara. În...

Finanțare de 3,5 milioane de lei pentru Spitalul Județean din Timișoara. În ce secții vor fi investiți banii

Publicat în

spot_img
spot_img

Consiliul Județean (CJ) Timiș a aprobat joi alocarea a 3,5 milioane de lei pentru Spitalul Județean din Timișoara.

Cea mai mare sumă, două milioane lei, merge către reamenajarea secției de urologie și ATI transplant renal. De asemenea, 220.000 de lei sunt destinați amenajării unui compartiment oncologie în cadrul Spitalului.

În plus, CJ a alocat 1.000.000 de lei pentru reparații capitale la automatizarea instalației HVAC a blocului operator de la Casa Austria, la liftul de transport materiale infecțioase de la Ortopedie și la un lift de transport materiale. De asemenea, se investește o sumă de 50.000 lei în reabilitarea centralei termice a unității sanitare, în primă fază pentru serviciile de proiectare. Pe lista de investiții se numără și extinderea sistemului de supraveghere video și sistem de detecție fum.

Aproape 200.000 lei vor fi folosiți pentru achiziționarea a opt containere necesare pentru derularea activității medicale a Unității de Primiri Urgențe, în momentul în care clădirea actuală va intra în modernizare, extindere și dotare, o altă investiție importantă a Consiliului Județean, pe fonduri europene.

Totalul sumelor alocate de administrația județeană pentru investiții în unitatea sanitară se ridică în acest an la peste 24 de milioane lei, un record față de anii anteriori, adăugând aici și banii alocați unității sanitare în lupta împotriva COVID-19.

„Ultimii patru ani au fost extrem de benefici pentru Spitalul Județean. Am asigurat fonduri importante pentru modernizarea acestuia. Suntem conștienți de faptul că unitatea sanitară este de o importanță strategică pentru întreaga regiune. Avem astfel o responsabilitate majoră atât pentru timișeni, cât și pentru județele vecine, investind practic în cea mai mare și dezvoltată unitate spitalicească din vestul României”, a declarat președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

Ioana Pop

Articole recente

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Cod galben de viituri pe râuri din 24 de judeţe, până luni

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, duminică, o atenţionare Cod galben de inundaţii şi viituri pe râuri din 24 de judeţe, valabilă în următoarele 22 de ore.

ANM: Atenţionare meteo Cod galben de instabilitate atmosferică ce vizează 20 de judeţe

Vor fi averse torenţiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină, descărcări electrice şi, pe arii restrânse, vijelii.

Mai multe articole de același fel

Ligile studențești din UPT provoacă elevii de liceu la o vacanță inedită, activă, în cadrul a două tabere de vară

Din dorința de a-i familiariza pe liceeni cu viața de student, de a-i ajută pentru o mai bună orientare în carieră, de a reduce rata abandonului universitar, ligile studențești din Universitatea Politehnica Timișoara îi provoacă pe elevi să participe la două tabere de vară organizate în cadrul UPT, unde vor avea ocazia de a avea o vacanță activă, inedită, plină de experiențe interesante.