Consilierii județeni din Maramureș au aprobat în ședința extraordinară din această lună și finanțările alocate capitolului de siguranță a cetățeanului.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Astfel, 558.000 de lei vor merge către Serviciul Public Județean Salvamont Maramureș. Din această sumă, 340.000 de lei vor fi utilizați pentru dotarea serviciului cu două autoutilitare, care vor face posibilă intervenția salvamontiștilor maramureșeni în zonele montane greu accesibile. 150.000 de lei se vor aloca pentru continuarea reparațiilor la baza de salvare de la Mogoșa, un punct important de întâlnire a salvatorilor montani. Prin restul sumei de 68.000 de lei va fi finanțată elaborarea unor studii necesare pentru construcția Bazei Salvamont Cavnic.

„Serviciul Public Județean Salvamont Maramureș a fost înființat anul trecut și deja a dovedit, în repetate rânduri, rezultate foarte bune. Înființarea Salvamont Maramureș a fost extrem de bine primită în județul Maramureș, iar multele intervenții încheiate cu succes de către salvatorii montani ne arată necesitatea continuării investițiilor în dotarea acestui serviciu”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania