fbpx
15.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEPrimăria Brașov a finalizat lucrările de amenajare a primelor opt terenuri de...

Primăria Brașov a finalizat lucrările de amenajare a primelor opt terenuri de sport

Publicat în

spot_img
spot_img

Primarul Brașovului, George Scripcaru, a deschis joi unul dintre cele 21 terenuri pe care municipalitatea le-a prevăzut în acest an în programul de amenajare și modernizare a terenurilor de sport din cartierele Brașovului. Dintre cele 21,  14 sunt terenuri de fotbal, iar șapte sunt terenuri multifuncționale, pentru  baschet, volei, tenis etc. Până în prezent au fost finalizate lucrările la opt dintre terenurile de fotbal, cinci nou construite și trei modernizate.

Au fost finalizate lucrările de amenajare a cinci terenuri de fotbal noi: Dârste (Calea București – Lacurilor), Alee Sânzienelor (mini fotbal), str. Ionel Teodoreanu – 13 Dec, str. Ionel Teodoreanu – 13 Dec (minifotbal), Pasaj Fartec. Alte 3 au fost modernizate: Pasaj Independenţei, Codrul Cosminului, str. Pavilioane CFR 100.

Vor continua lucrările la celelalte 6 terenuri de fotbal – două noi, str. C. Dobrogeanu Gherea, str. Timiş Triaj – și 4 modernizate: str. Tudor Vladimirescu, str. Gral. Mociulschi, str. Galaxiei, Aleea Muşeţelului.

De asemenea, și lucrările la terenurile multifuncționale sunt în curs de desfășurare, unul nou, pe str. Gării nr. 17, iar 6 vor fi modernizate: Aleea Muşeţelului, str. Petru Rareş, str. Codrul Cosminului, str. Pârâului, str. Lânii 50 și str. Crinului (Cosmos).

Valoarea lucrărilor pentru toate cele 21 de terenuri este de 1,1 milioane de lei, la care se adaugă alți 500.000 de lei pentru amplasare de garduri de protecție la nouă dintre acestea.

„Continuăm și în acest an programul nostru de dezvoltare a sportului în comunitatea brașoveană prin amenajarea și modernizarea facilităților sportive din interiorul cartierelor. După ce anul trecut am înființat sau modernizat 7 terenuri de sport, anul acesta vom amenaja sau moderniza alte 21 de astfel de terenuri. Am finalizat lucrările la primele 8, iar în următoarele luni se vor finaliza la toate 21. Aceste terenuri fac parte din programul nostru de dezvoltare a sportului de masă, la care se adaugă și investițiile în construirea unor complexuri sportive, astfel încât cei care doresc să practice sportul la nivel amator sau profesionist să o poată face în cele mai bune condiții. Vom continua investițiile în aceste facilități pentru sport, fie că vorbim de terenuri de fotbal, baschet, aparate de fitness sau spații de workout, pentru că atât copiii, cât și adulții, trebuie să poată face cât mai multă mișcare, mai ales că restricțiile din timpul pandemiei ne-au făcut să conștientizăm mult mai bine că avem nevoie de sport în aer liber“ , a declarat primarul George Scripcaru.

Lucrările constau în montarea unor suprafețe de joc din gazon artificial, care să respecte standardele de certificare FIFA, în cazul celor de fotbal, și FIBA (Federația Internațională de Baschet) în cazul celor multisport. Pentru terenurilor existente, gazonul artificial va acoperi suprafețele de beton sau asfalt pe care se juca până acum.

(FOTO: Primăria Brașov)

Ovidiu Petrovai

Articole recente

CLICK PE VIAȚĂ | Tânăra artistă Luana Toader, despre planurile de viitor și parcursul profesional

Invitata podcastului de astăzi are un cumul de îndeletniciri, în curând va fi absolventa...

”Marșul pentru viață” – un eveniment ce vine în sprijinul femeilor însărcinate

Tema ediției din acest an este ”construim împreună pentru viață” și a fost inspirată de situația care a dus la moartea Alexandrei Ivanov, o mamă în vârstă de 25 de ani căreia nu i s-au acordat îngrijirile medicale necesare în urma unui avort spontan.

Dominic Fritz: Am semnat parteneriatul cu IFC, divizia de dezvoltare a Băncii Mondiale pentru un nou spital municipal la Timișoara

Dominic Fritz face primul pas pentru construirea unui spital nou în Timişoara

ADR Centru a lansat proiectul pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale din învățământul primar și secundar obligatoriu

Peste 16 milioane euro sunt alocați pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale

Mai multe articole de același fel