Procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a unui ofițer de poliție judiciară din cadrul IPJ Bistrița-Năsăud pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență, abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată și uzurparea funcției ca infracțiune asimilată celor de corupție.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, în data de 30 mai anul acesta ofițerul de poliție ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) suma de 2.000 euro sub pretextul remiterii acesteia unui procuror ce avea în instrumentare un dosar penal în care soțul persoanei respective avea calitatea de parte vătămată.

Concret, inculpatul a promis că va interveni pe lângă magistrat în vederea urgentării soluționării cauzei respective și pentru schimbarea încadrării juridice a faptei cercetate.

“La data de 08 iunie 2020, inculpatul a primit de la aceeași persoană suma de 3.000 lei în scopul intervenției promise, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante. În perioada ianuarie – mai 2020, în contextul instrumentării a două dosare penale, ce-i fuseseră repartizate spre soluționare, inculpatul (…) a pretins și primit de la două persoane (subiecții procesuali) suma totală de 4.350 lei sub pretextul că urmează să dispună și să achite două expertize judiciare. În realitate, banii au fost însușiți de către inculpat. Anterior, înainte de repartizarea unuia dintre cele două dosare și tot pentru efectuarea unei expertize, inculpatul (…) a solicitat și primit de la o persoană suma de 2.780 lei. Și de această data, banii au fost însușiți de către inculpat”, se arată în comunicatul de presă transmis de DNA.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania