Un cadru militar al ISU Timiş, care activează în Lugoj, a fost depistat cu SARS-CoV-2, fiind internat într-un spital-suport COVID din Timişoara, starea lui de sănătate fiind bună.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea, a declarat, sâmbătă, că joi, în timpul său liber, angajatul ISU Timiş s-a prezentat la Centrul de Primiri Urgenţe Lugoj, având anumite acuze medicale, iar vineri s-a confirmat faptul că rezultatul testului COVID-19 este pozitiv.

“Conform deciziei medicale, colegul nostru se află internat la un spital-suport COVID din Timişoara. Starea lui de sănătate este bună şi în continuare acordăm tot sprijinul de care are nevoie şi ne preocupăm pentru sănătatea lui. De asemenea, asigurăm cetăţenii municipiului Lugoj şi ai localităţilor limitrofe că suntem în măsură să intervenim operativ la toate situaţiile de urgenţă care pot apărea”, a precizat Elena Megherea.

După primirea rezultatului care indica infectarea, s-a procedat la informarea structurilor ierarhice şi a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Timiş. De asemenea, s-au dispus rapid următoarele măsuri preventive: suspendarea activităţii Detaşamentului de Pompieri Lugoj; dislocarea, din municipiul Timişoara, a două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi a unei autosanitare SMURD, cu echipajele aferente, pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă din raionul de intervenţie; locul de dislocare pentru forţele şi mijloacele de intervenţie este pus la dispoziţie de primăriei Lugoj; dezinfecţia tuturor spaţiilor clădirii detaşamentului şi a tehnicii de intervenţie se realizează cu echipajul specializat CBRN; izolarea preventivă, la domiciliu, a tuturor angajaţilor, până la finalizarea anchetei epidemiologice, a detaliat Elena Megherea.

Ancheta epidemiologică este în curs de desfăşurare, fiind prelevate probe pentru personalul turei de serviciu din data de 24 iulie.

De la începutul perioadei care a determinat adoptarea de măsuri speciale pentru protecţia personalului, la nivelul tuturor structurilor din cadrul ISU Timiş au fost luate măsuri pentru dezinfecţia şi igienizarea spaţiilor, precum şi a suprafeţelor care sunt atinse frecvent. Totodată, ISU Timiş manifestă o preocupare deosebită pentru protejarea personalului propriu, cu accent pe verificarea modului de respectare a procedurilor pentru cazurile cu suspiciune sau confirmate COVID-19, în ceea ce priveşte echiparea corespunzătoare a personalului şi decontaminarea după fiecare intervenţie, atât a personalului cât şi a tehnicii de intervenţie. (AGERPRES)

(SURSA FOTO: Inspectoratul General pentru Situații de Urgență România)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania