Autoritățile locale din oraşul Făget aşteaptă duminică decizia Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă privind intrarea în carantină, după ce peste 40 de persoane din localitate au fost depistate pozitiv la infecția cu coronavirus.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Alte peste o sută de persoane care au intrat în contact direct cu acestea sunt izolate la domiciliu. Primarul orașului Făget, Marcel Avram, spune că așteaptă decizia autorităţilor cu privire la instaurarea carantinei zonale. Primul dintre cele peste 40 de cazuri de îmbolnăvire a fost depistat în urmă cu trei săptămâni. Deocamdată, DSP Timiş nu a comunicat rezultatele anchetei epidemiologice, a declarat duminică dimineaţă primarul Marcel Avram.

„Sunt peste 100 de contacţi direcţi puşi în izolare, în special familiile celor infectaţi. Avem peste 40 de confirmaţi. A fost şi o persoană care a decedat zilele acestea. La spital avem opt cadre medicale infectate, asimptomatice. A fost decizia directorului să testeze absolut tot personalul, pentru că în ultimele două săptămâni au apărut destul de multe cazuri. Oamenii care se simt rău cheamă ambulanţa şi vin la spital. Aici li se face testul. Testele sunt trimise la Lugoj şi la Timişoara, iar rezultatele vin a doua sau a treia zi. Ca număr de cazuri îndeplinim criteriul. Se ia în calcul. Acum este şedinţa comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă unde se dă o hotărâre, o propunere care merge mai departe la comitetul naţional pentru situaţii de urgenţă”, a declarat primarul Făgetului.

În oraşul Făget şi satele aparţinătoare sunt aproximativ 7.000 de locuitori.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania