Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara a susținut într-o intervenție telefonică la Digi24 că „dacă nu vom reuşi să impunem respectarea regulilor, nu vom face faţă pandemiei” De asemenea, el a atras atenţia asupra faptului că „lupta” cu noul coronavirus nu se dă în spital şi că cele mai importante sunt regulile de prevenire a răspândirii virusului.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

„Dacă nu reuşim să impunem respectarea regulilor – cele trei reguli de bază pentru prevenţia bolii –  nu cred că vom reuşi să facem faţă pandemiei. Este cert că în toată lumea, acolo unde regulile se respectă, pandemia este ţinută sub control, iar unde nu, din păcate, vedem că se întâmplă ceea ce se întâmplă şi la noi în ţară. Atrag atenţia populaţiei că această luptă nu se câştigă în spital. Spitalele vor fi copleşite şi oricum avem resurse limitate. Singura soluţie este să nu ne îmbolnăvim şi acest lucru se face numai prin prevenţie” a declarat medicul Virgil Musta la Digi 24.  

Medicul a precizat că în Timişoara nu doar spitalul de boli infecţioase este plin cu pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19, ci şi spitalele suport. „Terapia intensivă este plină, a intrat în funcţiune şi unitatea mobilă de terapie intensivă, iar pe secţie avem foarte mulţi pacienţi care nu sunt critici, dar necesită terapie cu oxigen” a adăugat medicul.

În aceste condiţii, Musta spune că este posibil ca autorităţile să pună la dispoziţia pacienţilor asimptomatici un „spaţiu de izolare” într-un cămin, unde ar urma să stea cei care nu au unde să se izoleze. 

„Dacă nu înţelegem să fim responsabili şi solidari ne, îmbolnăvim, îmbolnăvim pe alţii şi iată ce se întâmplă” a concluzionat Virgil Musta.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania