fbpx
18.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIE31 de proiecte pentru Făgăraș, prin bugetare participativă. Cetățenii pot vota inițiativele...

31 de proiecte pentru Făgăraș, prin bugetare participativă. Cetățenii pot vota inițiativele de interes pentru comunitate

Publicat în

spot_img
spot_img

Locuitorii municipiului Făgăraș pot vota, începând de luni, proiectele selectate în cadrul procesului de bugetare participativă.

Potrivit Primăriei Făgăraș, 31 de proiecte, din cele 39 înscrise, au fost declarate eligibile de către comisia tehnică din cadrul instituției. Inițiatorilor le revine sarcina de a le promova intens în următoare 30 de zile, astfel încât să obțină cât mai multe voturi.

Proiectele care vizează dezvoltarea municipiului pot fi votate până în 28 august de către toți cei care locuiesc, muncesc sau studiază în Făgăraș, cu vârsta împlinită de 18 ani.

Fiecare cetățean are cinci voturi disponibile, câte unul pentru fiecare dintre domeniile:

• Alei, trotuare şi zone pietonale

• Mobilitate, accesibilitate şi siguranţa circulaţiei

• Spații verzi și locuri de joacă

• Infrastructură educațională, culturală și de sănătate

• Oraşul digital

Proccesul de votare se desfășoară pe platforma bp.primaria-fagaras.ro, după ce vă creați un cont sau după ce vă autentificați (dacă aveți deja un cont).

Proiectele câștigătoare vor fi finanțate cu maximum 71.550 de lei fiecare, urmând să fie implementate de către Primăria Făgăraș în cel mult 12 luni, începând din 4 septembrie anul acesta.

Bugetul total alocat procesului de bugetare participativă este de 500.000 de lei.

Ioana Pop

Articole recente

Goluri multe și două intervenții VAR în meciul dintre U Cluj și FC Hermannstadt

În fața a aproximativ 5 mii de spectatori, U Cluj a învins cu 3-1...

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Cod galben de viituri pe râuri din 24 de judeţe, până luni

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, duminică, o atenţionare Cod galben de inundaţii şi viituri pe râuri din 24 de judeţe, valabilă în următoarele 22 de ore.

Mai multe articole de același fel

Târg de Sânziene cu meșteșugari locali la Râșnov

După succesul Târgului de Florii, 21 de meșteșugari iscusiți din Râșnov și Țara Bârsei vor fi prezenți în Piața Unirii din Râșnov la Târgul de Sânziene, sâmbătă 22 iunie în intervalul 10:00 - 20:00, cu produse diverse precum îmbrăcăminte, accesorii, piese de decor, bunătăți dulci și sărate.