23.7 C
Cluj-Napoca
AcasăCORONAVIRUSȘapte focare active de COVID-19 în județul Timiș

Șapte focare active de COVID-19 în județul Timiș

Publicat în

spot_img
spot_img

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş a informat, marţi, că şapte focare COVID sunt active la nivelul judeţului, fiind sub supraveghere epidemiologică, în timp ce trei au fost închise, iar la unitatea de procesare a cărnii din Timişoara sunt confirmate 174 de cazuri pozitive.

Purtătorul de cuvânt al DSP Timiş, Cornelia Bubatu, a declarat că la un spital privat din Timişoara sunt confirmate şase cazuri pozitive, la Spitalul de Psihiatrie Gătaia sunt înregistrate 12 cazuri, la o unitate economică din judeţ sunt în evidenţă trei cazuri confirmate, la un centru privat de îngrijiri paliative sunt 10 cazuri pozitive, în timp ce în zona Făget au fost confirmate 52 de cazuri COVID şi două decese.

“Numărul total de persoane internate confirmate COVID-19, la nivelul judeţului, este de 169, pe secţia ATI sunt 9 persoane, iar numărul total de cadre medicale confirmate COVID-19 de la debut este de 134. În ultimele 24 de ore nu s-a mai externat nicio persoană la cerere. Sunt în curs de desfăşurare 31 de anchete epidemiologice şi s-au efectuat în ultimele 24 de ore 2.396 de teste COVID. Numărul total de decese COVID-19, la nivelul judeţului, este de 67 de persoane”, a precizat Cornelia Bubatu.

DSP Timiş, prin personalul de specialitate, urmăreşte şi monitorizează atent evoluţia situaţiei infecţiei cu noul coronavirus în această zonă. În acest context, au fost indentificate toate persoanele care se încadrau în definiţia contactului apropiat, fiind testaţi conform Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus, actualizată şi s-a dispus măsura carantinării, după caz.

În vederea efectuării anchetei epidemiologice, DSP Timiş a nominalizat o persoană responsabilă, care împreună cu o echipă de specialişti analizează şi implementează măsurile sanitare impuse de situaţie, pentru un plus de siguranţă, în zona respectivă. S-a stabilit un calendar pentru efectuarea dezinfecţiei periodice a spaţiilor publice şi s-a luat legătura cu medicii de familie pe raza localităţii, care au fost cooptaţi, cu contactarea şi monitorizarea din punct de vedere medical a contacţilor izolaţi la domiciliu şi acordarea asistenţei medicale a populaţiei din zona respectivă. (AGERPRES)

Articole recente

Prefectul de Hunedoara ia atitudine, după ce a aflat din presă de un scandal sexual în două școli

Prefectul de Hunedoara, membru PNL, acuză conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean, având în frunte un membru PSD, că a fost lipsită de reacție.

Expoziții, conferințe și dezbateri sub umbrela creativității la Festivalul ZAIN din Cluj-Napoca

În 2022, ZAIN este despre viitorul muncii și cum va arăta el.

Sibiu a fost, timp de două zile, capitala IT-ului românesc, cu ocazia Sibiu Innovation Days

Sibiu Innovation Days este un reper pe harta inovației din România, jucând un rol important în dezvoltarea rețelelor de colaborare între specialiști din industrie, administrație și comunitatea de cercetare academică.

Astra Film Festival 2022, teleportare în viitor cu filme imersive și proiecții Full DOM la Sibiu

Cea de-a XXIX -a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Sibiu, Astra Film Festival, se va desfășura  anul acesta între 9 și 16 octombrie.

Mai multe articole de același fel