fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BISTRIȚA NĂSĂUDUn turist german a murit lovit de trăsnet în Munții Rodnei

Un turist german a murit lovit de trăsnet în Munții Rodnei

Publicat în

spot_img
spot_img

Un turist german, în vârstă de 32 de ani, a murit luni seara după ce a fost lovit de trăsnet pe Vârful Tarniţa din Munţii Rodnei.

Potrivit ISU Bistrița-Năsăud, bărbatul făcea parte dintr-un grup de 17 turişti care au fost surprinşi pe munte de vremea nefavorabilă.

În ajutorul turiștilor au intervenit echipe de la Salvamont Bistriţa-Năsăud şi Maramureş, jandarmi montani, un elicopter SMURD de la Baza Aeromedicală Târgu Mureş şi SVSU Romuli.

„Echipajele de intervenţie au găsit la locul indicat o victimă de sex masculin în vârstă de aproximativ 32 de ani, cetăţean german, fără semnale vitale. Din datele pe care le avem, ar fi fost lovit de un trăsnet. Celelalte 16 persoane au fost evaluate din punct de vedere medical şi sunt în afara oricărui pericol. Toţi turiştii au rămas peste noapte în zonă”, potrivit ISU Bistriţa-Năsăud.

(FOTO: Salvamont Bistrița-Năsăud)

Articole recente

Adolescenta care a înjunghiat un pedagog la un liceu din Oradea a fost reţinută pentru tentativă de omor

Conform anchetatorilor, fata a avut ascuns în mânecă un cuţit cu lama de 21 de cm. Leziunile suferite de bărbat necesită 40-45 de zile de îngrijiri medicale.

O gospodărie tipică săsească din Viscri va fi restaurată cu ajutorul fundației Regelui Charles

Valoarea contractului de finantare este de 207.510 lei, iar fundația Mihai Eminescu Trust are o contribuție proprie de 29.401 lei.

Renumita Filarmonică de Copii din Vlăhița concertează la Biserica Romano-Catolică „Krisztus Király” din Sfântu Gheorghe

În spectacolul intitulat „Îngerii cântă”, cei 140 de membri ai Filarmonicii de Copii vor interpreta lucrări corale bisericești pentru Advent și cântece populare maghiare de Crăciun, precum și adaptări ale cântecelor populare de Crăciun din alte culturi.

O nouă recunoaștere internațională pentru Universitatea Politehnica Timișoara

Universitatea Politehnica Timișoara primește o nouă recunoaștere internațională prin realegerea profesorului Erwin-Christian Lovasz în funcția de Secretar General al Federaţiei Internaţionale de Promovare a Ştiinţei Mecanismelor şi a Maşinilor (IFToMM), la cel de-al XVI-lea Congres Internaţional de Ştiinţa Mecanismelor şi a Maşinilor, la Tokyo, Japonia.

Mai multe articole de același fel

Sâmbătă, ora 21:45 Israel – România. Un meci care ne poate duce la Euro

Naționala de fotbal a României va întâlni sâmbătă, 18 noiembrie, cu începere de la ora 21.45, în deplasare, selecționata Israelului, meci contând pentru grupa I a preliminariilor pentru Euro 2024.