23.7 C
Cluj-Napoca
AcasăCORONAVIRUSDosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor în cazul Spitalului CFR Timişoara şi...

Dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor în cazul Spitalului CFR Timişoara şi Spitalului de Psihiatrie Gătaia

Publicat în

spot_img
spot_img

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara au deschis dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor în urma infecţiilor cu COVID – 19 la Spitalul Clinic CFR Timişoara şi Spitalul de Psihiatrie din Gătaia unde angajaţi nu au respectat măsurile de protecţie, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara.

La nivelul instituţiei a fost deschis un dosar penal în care se cercetează  fapte de zădărnicire a combaterii bolilor.

”În data de 10.07.2020 organele de cercetare penală au luat la cunoştinţă despre faptul că un număr de 7 (şapte) persoane –cadre medicale şi pacienţi ai Spitalului Clinic Căi Ferate Timişoara- au fost depistaţi pozitiv la testul Covid 19 in urma analizării probelor recoltate în perioada 30.06.2020-06.07.2020, existând indicii ale nerespectării, la nivelul Spitalului Clinic Căi Ferate Timişoara, de către funcţionari publici din cadrul unităţii spitaliceşti, a măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase”, se arată în comunicat. 

La Spitalul CFR din Timişoara, o asistentă medicală, depistată pozitiv cu noul coronavirus, nu a respectat măsurile de protecţie, infectând astfel două colege şi patru pacienţi. Ulterior, femeia a refuzat internarea în spital profitând de vidul legislativ de la acel moment. Aceeaşi situaţie se regăseşte şi la Spitalul de Psihiatrie Gătaia unde procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara au deschis un dosar penal  în care, de asemenea, se fac cercetări privind fapte de zădărnicire a combaterii bolilor. 

”În data de 14.07.2020 organele de cercetare penală au luat la cunoştinţă despre faptul că un număr de 6 (şase) persoane, pacienţi cronici internaţi în Spitalul de psihiatrie Gătaia, au fost depistaţi pozitiv la testul Covid 19 in urma analizării probelor recoltate în perioada 10.07.2020-11.07.2020, existand indicii ale nerespectării, la nivelul Spitalul de psihiatrie Gătaia, de către funcţionari publici din cadrul unităţii spitaliceşti, a măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase”, mai arată sursa citată.

Articole recente

Expoziții, conferințe și dezbateri sub umbrela creativității la Festivalul ZAIN din Cluj-Napoca

În 2022, ZAIN este despre viitorul muncii și cum va arăta el.

Sibiu a fost, timp de două zile, capitala IT-ului românesc, cu ocazia Sibiu Innovation Days

Sibiu Innovation Days este un reper pe harta inovației din România, jucând un rol important în dezvoltarea rețelelor de colaborare între specialiști din industrie, administrație și comunitatea de cercetare academică.

Astra Film Festival 2022, teleportare în viitor cu filme imersive și proiecții Full DOM la Sibiu

Cea de-a XXIX -a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Sibiu, Astra Film Festival, se va desfășura  anul acesta între 9 și 16 octombrie.

Primăria Timișoara pregăteşte cea mai mare investiţie realizată până acum în termoficarea centralizată din oraş

Consiliul Local a adoptat, vineri, proiectul prin care cofinanţarea din bugetul local destinată acestei achiziţii este estimată la 1 milion de lei.

Mai multe articole de același fel