Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara au deschis dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor în urma infecţiilor cu COVID – 19 la Spitalul Clinic CFR Timişoara şi Spitalul de Psihiatrie din Gătaia unde angajaţi nu au respectat măsurile de protecţie, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara.

La nivelul instituţiei a fost deschis un dosar penal în care se cercetează  fapte de zădărnicire a combaterii bolilor.

”În data de 10.07.2020 organele de cercetare penală au luat la cunoştinţă despre faptul că un număr de 7 (şapte) persoane –cadre medicale şi pacienţi ai Spitalului Clinic Căi Ferate Timişoara- au fost depistaţi pozitiv la testul Covid 19 in urma analizării probelor recoltate în perioada 30.06.2020-06.07.2020, existând indicii ale nerespectării, la nivelul Spitalului Clinic Căi Ferate Timişoara, de către funcţionari publici din cadrul unităţii spitaliceşti, a măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase”, se arată în comunicat. 

La Spitalul CFR din Timişoara, o asistentă medicală, depistată pozitiv cu noul coronavirus, nu a respectat măsurile de protecţie, infectând astfel două colege şi patru pacienţi. Ulterior, femeia a refuzat internarea în spital profitând de vidul legislativ de la acel moment. Aceeaşi situaţie se regăseşte şi la Spitalul de Psihiatrie Gătaia unde procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara au deschis un dosar penal  în care, de asemenea, se fac cercetări privind fapte de zădărnicire a combaterii bolilor. 

”În data de 14.07.2020 organele de cercetare penală au luat la cunoştinţă despre faptul că un număr de 6 (şase) persoane, pacienţi cronici internaţi în Spitalul de psihiatrie Gătaia, au fost depistaţi pozitiv la testul Covid 19 in urma analizării probelor recoltate în perioada 10.07.2020-11.07.2020, existand indicii ale nerespectării, la nivelul Spitalul de psihiatrie Gătaia, de către funcţionari publici din cadrul unităţii spitaliceşti, a măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase”, mai arată sursa citată.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.