15.8 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI HUNEDOARAMuzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva, redeschis pentru vizitatori

Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva, redeschis pentru vizitatori

Publicat în

spot_img
spot_img

Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva redeschide spre vizitare, începând din 1 august, spațiile expoziționale de la Palatul Magna Curia (sediul Muzeului din Deva), Expoziția de Istorie Locală și Etnografie Brad și Complexul Memorial Aurel Vlaicu.

Program de vizitare

– Palatul Magna Curia – sediul Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva, între orele 10.00-18.00, de marți până duminică inclusiv; prețul biletului este de 4,00 lei – elevi, studenți, pensionari și persoane adulte cu handicap mediu și ușor; 20,00 – lei adulți; copilul cu handicap precum și persoana care îl însoțește beneficiază de gratuitate; adultul cu handicap grav sau accentuat, precum și persoana care îl însoțește beneficiază de gratuitate.

– Expoziția de Istorie Locală și Etnografie Brad, între orele 10.00-18.00, de marți până duminică inclusiv; prețul biletului este de 2,00 lei – elevi, studenți, pensionari și persoane adulte cu handicap mediu și ușor; 10,00 lei – adulți; copilul cu handicap precum și persoana care îl însoțește beneficiază de gratuitate; adultul cu handicap grav sau accentuat, precum și persoana care îl însoțește beneficiază de gratuitate.

– Complexul Memorial Aurel Vlaicu, între orele 10.00-18.00, de marți până duminică inclusiv; prețul biletului este de 2,00 lei – elevi, studenți, pensionari și persoane adulte cu handicap mediu și ușor; 10,00 lei – adulți; copilul cu handicap precum și persoana care îl însoțește beneficiază de gratuitate; adultul cu handicap grav sau accentuat, precum și persoana care îl însoțește beneficiază de gratuitate.

Reguli de vizitare

a) accesul publicului va fi permis numai în condițiile purtării măștii (medicală/non-medicală) pe toată durata vizitei în muzeu. Pentru a oferi o protecție eficace, masca trebuie să acopere gura și nasul;

b) au fost amplasate vizibil anunțuri scrise privind regulile de distanțare fizică (minim 2 m între vizitatori);

c) la intrarea în muzeu se va efectua un triaj observațional și nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree);

d) se va efectua termometrizarea noncontact a vizitatorilor. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura sau au temperatura peste 37,3 C nu vor avea acces în muzeu.

e) vizitatorii își vor dezinfecta mâinile cu dezinfectant avizat, pe bază de alcool care va fi pus la dispoziție la intrarea în muzeu;

f) vizitatorii vor utiliza covoarele cu dezinfectant pentru încălțăminte aflate la intrarea în muzeu;

g) limitarea vizitei la un interval de timp de o oră în muzeu ;

h) nu se va efectua ghidaj;

i) accesul este permis în grupuri de maxim 5 persoane (cu excepția familiilor cu 2 sau mai mulți copii);

j) curtea muzeului va fi folosită drept spațiu de așteptare pentru vizitatori;

k) în perioada stării de alertă nu vor fi organizate evenimente culturale, vernisaje de expoziții în spațiile interioare. Pentru evenimente pot fi folosite curțile interioare ale muzeului, prin respectarea distanțării sociale și limitarea la maxim 50 persoane.

Articole recente

Doi bistrițeni care dispăruseră de două zile, găsiți morți într-un autoturism căzut în râul Bistriţa Ardeleană

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a transmis că victimele sunt doi bărbaţi, de 36, respectiv 37 de ani, care locuiau în Unirea.

Universitatea Babeş-Bolyai, planuri pentru noi dezvoltări în judeţul Sălaj

După discuţiile cu autorităţile locale, UBB se va implica mai mult în judeţul Sălaj - dincolo de prezenţele deja vizibile în Zălău şi Jibou -, după un plan ce va fi stabilit împreună cu autorităţile locale în luna viitoare.

Plângere penală împotriva antrenorilor lotului național de gimnastică de la Deva

Amalia Puflea, o gimnastă de 15 ani din Bârlad, a amenințat cu sinuciderea în cantonamentul din Deva, fiind terorizată de comportamentul antrenorilor Lucian Sandu și Gina Gogean.

Ministrul Muncii: Nu se poate trăi cu salariul minim în România 

Ministrul a precizat că au pornit discuţiile în Comisia de Dialog Social de la Ministerul Muncii, propunerea PSD pentru salariul minim fiind de 3.000 de lei.

Mai multe articole de același fel