fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEPeste 200 de locuri noi în creșele și grădinițele din Sibiu

Peste 200 de locuri noi în creșele și grădinițele din Sibiu

Publicat în

spot_img
spot_img

Primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, va propune Consiliului Local în ședința din această lună două proiecte prin care se creează încă 120 de locuri în creșe și 100 de locuri în grădinițe.

Primăria Sibiu deschide o grădiniță și o creșă în cartierul Lazaret, pe strada Lebedei, prin achiziționarea a două imobile care au funcționat înainte ca grădiniță privată, în proprietatea Asociației “Surorile Imaculatei din Genova”, care și-a încheiat misiunea în Sibiu. Achiziția se va realiza cu acordul Consiliului Local, după ce un evaluator autorizat a stabilit un preț în conformitate cu piața, iar proprietarul clădirii a fost de acord să vândă la jumătate de preț, fiind un obiectiv de maxim interes pentru comunitate.

Serviciul de Administrare a Unităților de Învățământ va împrospăta spațiile prin mici reparații și va dota clădirea grădiniței cu mobilier noi. În imobilul de lângă clădirea grădiniței, folosit anterior ca sediu administrativ, se va amenaja noua creșă. Conform atribuțiilor pe care le are, Inspectoratul Școlar Județean va face demersuri pentru acreditarea corespunzătoare a noii unități de învățământ, urmând să se angajeze și personalul necesar.

În ședința Consiliului Local din această lună, primarul Astrid Fodor va supune aprobării Consiliului Local indicatorii tehnici și economici pentru amenajarea unei creșe cu aproximativ 60 de locuri într-o clădire neutilizată din curtea Liceului Energetic. Investiția este estimată prin studiile realizate la 5,3 milioane de lei. Clădirea are o suprafață de 1360 de metri pătrați și este structurată pe demisol și parter. Aceasta va fi supusă unor ample lucrări de modernizare a instalațiilor de utilități, recompartimentări și reabilitări ale spațiului existent. Spațiul creșei va fi separat de curtea Liceului pentru protecția micuților care vor frecventa această unitate.

Următorul pas este realizarea proiectului tehnic, iar ulterior se va contracta execuția lucrărilor necesare estimate să înceapă în acest an.

“Continuăm să extindem unitățile de învățământ, fie prin construcții noi, fie prin extinderea sau reamenajarea clădirilor existente. În cartierul Lazaret, vom cumpăra două imobile în care vom deschide o grădiniță cu 100 de locuri și o creșă cu 60 de locuri. La Liceul Energetic din Vasile Aaron, într-o clădire existentă și neutilizată vom amenaja o creșă cu 60 de locuri. Reamintesc că sunt în curs de asemenea două proiecte importante pentru construcția unei creșe în cartierul Ștrand și una în cartierul Țiglari, acestea urmând să adauge încă 195 de locuri pe care sibienii le vor avea la dispoziție pentru cei mici”, a declarat Astrid Fodor.

Articole recente

Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic Politehnica 2020: De la realizări la perspective pentru viitor

În prezentarea sa detaliată, conf.univ.dr.ing. Vlad Mihăescu a vorbit despre misiunea CITT, subliniind eforturile constante depuse pentru a încuraja o colaborare eficientă între cercetători și industrie.

Dosar penal, după ce o fetiță de 4 ani aflată în îngrijirea unui asistent maternal a murit

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, copilul a murit din cauza căzăturii, însă avea trupul plin de vânătăi, astfel că asistenţii maternali care o luaseră în plasament sunt cercetaţi pentru ucidere din culpă şi rele tratamente aplicate minorului.

Preşedintele CJ Braşov, despre aeroport: Este deranjant când ţi se spune că ai program de aprozar

Preşedintele CJ Braşov, Şerban Todorică-Constantin, a făcut vineri, într-o conferinţă de presă, un istoric al Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav. 

Semnătură electronică calificată sau…simplificată? Ce alegem şi de ce?

În goana după digitalizare (atât de necesară, de altfel) avem un lucru extrem de important de înţeles şi reţinut – nu toate semnăturile electronice sunt la fel! Un articol susținut de CertSIGN

Mai multe articole de același fel

Primăria Miercurea-Ciuc și-a digitalizat arhiva de documente; aproape un milion de pagini pot fi consultate electronic

Hotărârile Consiliului Local, dispoziții ale primarului, autorizații de construire, certificate de urbanism, documente de finanțe publice și contabile, documente de proiectele derulate  și de investițiile realizate din 2013 până în 2022 sunt doare câteva dintre tipurile de documente digitalizate