fbpx
18.7 C
Cluj-Napoca
AcasăCULTURĂComponentă rock la ediția din acest an a Sibiu Jazz Festival

Componentă rock la ediția din acest an a Sibiu Jazz Festival

Publicat în

spot_img
spot_img

Organizatorii Sibiu Jazz Festival (SJF) au anunţat, miercuri, că ediţia din acest an, care se va desfăşura în perioada 21-23 august, va avea şi o componentă rock.

„Sibiu Jazz Festival, o experienţă muzicală unică, vine cu o surpriză pentru publicul român şi internaţional. Sibiu Jazz Festival îşi continuă tradiţia pe scena muzicală din România cu o inovaţie la nivel de repertoriu si expresivitate artistică. Pe lângă eleganţa şi ritmicitatea jazzului clasic, festivalul are anul acesta o componentă inedită de rock care se îmbină perfect pe scenă, oferind nu doar o experienţă artistică cu totul neobişnuită, ci şi o alternativă de a pune în comun oamenii, antrenându-le energiile, live si online, prin vocaţia universală a muzicii cu respectarea regulilor impuse de virusul COVID19. Publicul român este aşteptat la sfârşitul penultimei săptămâni din august, respectiv pe 21, 22 şi 23, să se învioreze la Sibiu alături de mari artişti ai scenei naţionale care ne vor pune sufletul în mişcare prin muzica lor extrem de bogată şi creatoare. Pe parcursul celor trei zile de festival vom simţi viaţa în ritmuri antrenante alături de Paolo Profeti & ArtHitElectronic – Swing Project, Firma – Commissioned Jazz-Rock Project (proiect creat special pentru SJF), Viţa de Vie – Acoustic Jazz-Rock Project, Berti Barbera şi mulţi alţii”, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit organizatorilor, Sibiu Jazz Festival este un eveniment cultural major, de importanţă naţională şi internaţională, având în vedere „longevitatea, consecvenţa şi numărul impresionant de celebrităţi ale genului, care îl onorează cu prezenţa”.

„Pe plan mondial sunt rare festivalurile de gen, care se pot mândri cu o istorie de aproape cinci decenii, când însăşi existenţa acestei muzici abia depăşeşte un secol. Biografia festivalului se pliază perfect pe istoria mondială a jazzului care reprezintă o minunată poveste a libertăţii creatoare a omului. Astfel, la începutul anilor ’70 au loc la Ploieşti primele trei ediţii ale Festivalului Naţional de Jazz. Din motive de „poluare ideologică”, festivalul este mutat, la Sibiu, în anul 1974, bucurându-se de respect şi susţinere, până şi din partea oficialităţilor politice comuniste, fiind organizat de echipa dedicată a Jazz Club Sibiu, cel mai puternic club de jazz din ţară la vremea respectivă. În 1977, Festivalul devine internaţional, prin participarea unui grup de muzicieni din Cehoslovacia. În anul 2005, Sibiu Jazz Festival este recunoscut ca cel mai important eveniment de gen din România, devenind membru cu drepturi depline în cea mai importantă reţea de festivaluri şi promotori de jazz din Europa: Europe Jazz Network”, se mai arată în comunicat.

SJF este singurul festival de jazz din România inclus în programul internaţional de promovare al turismului cultural, care a fost lansat pe piaţa europeană în perioada 2018-2020: JAZZ ACROSS EUROPE.

Programul complet al festivalului poate fi vizionat la adresa https://sibiujazz.eu/.

Adrian Meitner

Articole recente

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Cod galben de viituri pe râuri din 24 de judeţe, până luni

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, duminică, o atenţionare Cod galben de inundaţii şi viituri pe râuri din 24 de judeţe, valabilă în următoarele 22 de ore.

ANM: Atenţionare meteo Cod galben de instabilitate atmosferică ce vizează 20 de judeţe

Vor fi averse torenţiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină, descărcări electrice şi, pe arii restrânse, vijelii.

Mai multe articole de același fel